Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Şartları ve Güncel Kadro!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Şartları ve Güncel Kadro!

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) personel alımı gerçekleştirecek. Bu bağlamda kaç kişinin alınacağı ve hangi şartların sunulduğu merak ediliyor. GSB'nin personel alımına dair neler biliyoruz sizlerle paylaşacağız. Çeşitli detaylar yazımızda yerini aldı.

GSB'den gelen haber doğrultusunda, taşra teşkilatında çalışmak üzere personel alımı yapılacağı öğrenildi. Pek çok kişinin yakından takip ettiği ilana dair bilinmeyenler açıklanacak. Kadro hakkında ne biliyoruz? Toplamda kaç kişinin alınacağı açıklandı.

GSB Personel Kadrosu

GSB'nin personel kadrosu belli oldu. 300 Büro Personeli, 866 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile 2 bin 981 Destek Personeli (temizlik) alımı gerçekleşecek. Taşra teşkilatında çalışmak üzere bu alımların yapılacağı belirtildi. Dolayısıyla güncel gelişmeler ve çok daha fazlası yanıt bulacak.

Hangi Bölümlerden Mezun Olunmalı?

Personel alımına ilişkin hangi bölümden mezun olunacağına dair şartlar merak ediyor. Bu noktada ortaya çıkan bilgilere göre, büro personeli için aşağıdaki bölümlerden mezun olunması büyük öneme sahip:

İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Kamu Yönetimi, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış bölümler.