Euro 37,09 %0,31
Dolar 34,17 %-0,12
Sterlin 44,48 %0,41
Altın 3.014 %0,74

Futbol Maçına Gitmek Artık Hayal Olacak! Futbol Maçı Biletlerine Rekor Zam Geldi!

İstanbul Ticaret Odası'nın araştırmasına göre 242 perakende ürün arasında hangisinin fiyatları arttı, hangisinin değişmedi ya da düştü belli oldu. Maç biletlerindeki rekor artış gözler önüne serildi. Üstelik en büyük düşüşün neyde yaşandığı da belli oldu. İşte İstanbul'daki fiyatlarda son bir yıllık değişim...

maç bileti zam
Google News

Futbol maçı biletlerini satın alan taraftarlarında fark ettiği üzere son bir yılda aynı döneme göre büyük artış yaşandı. Dolayısıyla pek çok kişi İstanbul'daki perakende fiyat değişimini merak ediyordu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) verileri doğrultusunda bunun araştırması yapıldı ve pek çok alanda fiyat artışının yaşandığı gözlemlendi. 242 ürün arasında 111 ürünün fiyatı arttı 30'unun fiyatı düştü ve 101 ürünün fiyatında değişiklik gözlemlenmedi. Dolayısıyla enflasyon ve alım gücündeki değişiklik gözler önüne serildi.

Maç Biletleri Rekor Kırdı!

İstanbul'da maç biletlerinin geçen yılın aynı döneminde göre %57 arttığı gözlemlendi. Bu sonuçla birlikte yeni bir rekor kırıldı denebilir. Futbol maçlarını yakından takip etmek isteyenler, son gelişme ile büyük şaşkınlık yaşadı. Söz konusu maç biletlerine ilişkin merak edilenler yanıt buldu.

Bakla Düştü

Düşüşte rekoru kıran ise bakla oldu. Baklanın fiyatındaki değişim %25,48 olarak kaydedildi. Dolayısıyla bu gelişmeyle birlikte baklanın fiyat değişimi gözler önüne serildi. Ancak pek çok ürünün fiyatı arttığı için genel olarak alım gücünün azaldığı hissediliyor. İstanbul Ticaret Odası'nın paylaştığı veri büyük ses getirdi.

<