Feragat Edilen Borçlar Siliniyor! 2000 TL'ye Kadar Olan Borçlar Silinecek mi?

Feragat Edilen Borçlar Siliniyor! 2000 TL'ye Kadar Olan Borçlar Silinecek mi?

Feragat edilen borçlar silinecek. 6 ay içerisinde feragat ile 2000 TL'ye yakın abonelik borçları siliniyor. Peki başka kimlerin borcu siliniyor? Yeni düzenleme sonrasında borçlar ortadan kalkacak mı? Kamu ve kurumlara olan borçlar da silinecek mi?

Alınan kararla birlikte 6 ay içerisinde feragat edilen abonelik borçlarının silineceği belirtildi. Alacaklıların feragatı halinde gerçekleşecek olan bu durum, 2000 TL'ye kadar olan borçları kapsıyor. Güncel gelişmelerle birlikte merak edilenleri yanıtlarken, çeşitli borçlara istinaden düzenlemeyi sizlerle paylaşıyoruz. Peki ya bizleri başka hangi detaylar bekliyor? Abonelik borçları için alınan bu karar büyük dikkat çekmişe benziyor. Dolayısıyla gelinen noktada neler yaşanacak hep birlikte paylaşacağız. Son zamanlara damgasını vuran bu detayla beraber çeşitli ifadelere yer verildi.

Borçlara Destekleyici Düzenleme Getirildi

Gelir Vergisi Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeyle, 7155 sayılı Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanun ile ilgili bilgiler iletildi. Bu bağlamda borçların silineceği ortaya çıktı. Borçlara destekleyici düzenleme getirilmesi dikkat çekti.

Feragat Dilekçesi ile Çözülecek

Feragat dilekçesi neticesinde gelen bu haberle birlikte çeşitli detaylara yer verildi. 2000 TL'ye kadar olan borçlardan feragat edildiğine dair dilekçe verilmesi sonrasında değersiz alacak olarak kabul edileceği vurgulandı.