Euro 37,17 %0,05
Dolar 34,27 %0,13
Sterlin 44,48 %-0,07
Altın 3.004 %-0,24

Fazla Prim Ödemek Emekli Maaşını Artırıyor mu? Kritik Soru Yanıt Buldu!

Emeklilerin primle ilgili yaptığı ödemeler emekli maaşına etki ediyor mu? Milyonlarca emekli adayının merak ettiği soru yanıt buluyor. Öyle ki kendisinden daha düşük prim ödemesi yapan ancak gün bakımından fazla olan kişilerin maaşı nasıl hesaplanacak? İşte detaylarıyla birlikte emekli maaşı ve prim ödemeleri...

emekli
Google News

Emekliler, aldıkları maaşlarla ilgili prim günü kıyaslaması yapıyor. Kendisinden daha düşük limitle prim ödeyen ancak daha fazla sigorta primi yatırmış kişilerin aylığı daha mı fazla olmakta? Bu sorunun yanıtı çok merak edildi. Özellikle de 7400 ve 3600 prim günü ile emekli olanlar arasındaki fark şaşırttı. Prim gününü fazla yatırılması durumunda emekli aylığının düşüp düşmeyeceği soruluyor.

2000 Yılı Öncesinde Kritik Detay!

2000 yılı öncesi emeklilerde kritik detaylar gözler önüne serildi. Emekli maaşı almakta olan milyonlar, aldıkları maaşı kendisinden düşük veya yüksek sigorta primi ile emekli olanlarla kıyasladı. Ortaya çıkan tablo ise şok etti.

İntibak Tartışması Ortaya Atıldı!

Öte yandan aradaki emekli maaşı farkı için intibak beklentisinin oluştuğu belirtildi. Dolayısıyla emekliye gelen ortalama %42'lik zamdan sonra aradaki fark için de yeni bir zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Bu noktada bakanlıktan bir açıklama gelir mi yakın zamanda öğreneceğiz.

<