Faiz Oranlarına Neler Oluyor! Bankalardan Resmi Açıklama Geldi! 0.99 Faizli Kredi İmkanı Geldi!

Faiz Oranlarına Neler Oluyor! Bankalardan Resmi Açıklama Geldi! 0.99 Faizli Kredi İmkanı Geldi!

Son dakika haberiyle birlikte, 4 banka birden ortak karar vermiş olarak, 0.99 faiz oranıyla kredi verecek olduğunu açıkladı. Başvuru yapmış olan kişiler, almış olacakları ihtiyaç kredilerinde bu faiz oranı ile işlem yapacaklar.

Kredi kullanmak isteyenler bu kampanyaları yapan bankaların başında gelmiş olan kamu bankalarıyla birlikte, kamu destekli  olan Şekerbank`ta kampanyaya katıldı. İhtiyaç kredisi olarak verilecek olan kredilerde, şartlara uygun olmuş müşterilere anında sonuç verilecek.

Kredi kullanmak isteyenler, son süre zarflarında ve özellikle pandemi döneminde, kredi alabilmeleri için yüksek faizlerle krediler kullanmışlardı. Bir tek devlet destekli olmuş kredi düşük faizli verilmekteydi. Şu an ülkemizde ve özellikle kamu bankalarında yeni bir çalışma mevcut. Bankalar kısa süreliğine 0.99 fazir oranı ile kredi verecek olduğunu açıkladı. Fakat bu kredilerin henüz ne zaman verilecek olduğu belli değil. Konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamalarda, kamu bankaları ile birlikte, Şekerbank kampanyaya katılacak olduğu belli oldu. Verilmiş kredilerde ise en fazla 25.000 TL kredi verilecek veya 24 ay vadeli olarak işlem yapılacak olduğu açıklandı. 0.99 faiz oranı ile alacak olduğunuz kredilerde 3 ay erteleme olmayacak.

Başvuru Şartları Neler?

Başvuru yapmak isteyen kişiler banka politikalarına uygun müşteri olması gerekecek. Diğer kredi kampanyalarında olmuş olduğu gibi bu kampanyada da kişilerin kredi notuna ve kredi siciline bakılacak. Uygun faiz orani olmuş olan 0.99 üzerinden kredi kullanacak kişiler ise banka kredi notu yüksek olması durumunda bankadan otomatik olarak onay alacaklardır. Kişilerin ayrıca diğer bankalardaki borçlarında gecikme olmaması şartı da var. TC vatandaşı olmuş olan 18 yaşından büyük olan kişiler bu kredileri kullanabilecektir.

Başvurular Ne Zaman?

Başvuru için Kasım ayı işaret edilmekte. Eğer karar onaylanırsa kısa süreli olarak (ay sonuna kadar) başvurular alınacak ve sınırlı sayıda kişilere kredi verilecek. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Şekerbank ve Halkbank bu krediler için banka internet sitesi üzerinden işlem yapacak. Başvuru yapacak olan kişiler, banka internet sitesi üzerindeki başvuru formunu eksiksiz dolduracak ve buna göre işlem yaparak kredi kullanacaklar. İhtiyaç kredisi kullandığınızda banka sizlere ne kadar onay verdiğini SMS atarak söyleyecek Onaylı kredileri banka şubelerinden ve internet bankacılığı üzerinden kullanacaksınız.