EYT'lilerde Yaş Dönemi Başlıyor mu? Emeklilikte Yeni Gelişmeler Dikkat Çekti

EYT'lilerde Yaş Dönemi Başlıyor mu? Emeklilikte Yeni Gelişmeler Dikkat Çekti

Emeklilikte yaş bekleyenlerin merak ettiği bazı gelişmeler tekrar masaya yatırılabilir. Reuters'a konuşan bazı yetkililer önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücret ve emekli maaşı zammının yanı sıra EYT'lileri heyecanlandıracak bazı hamleler olabileceği vurgulandı. Emeklilik yaşı kaça düşecek?

Emekli olabilmek için gerekli şartları yerine getiren ancak yaş beklemek zorunda olan vatandaşlar, sesini duyurmak istiyor. Dünyaca ünlü yayın organı Reuters'e konuşan bazı yetkililerin hükümetin en kısa sürede enflasyon ve çeşitli ekonomik nedenlere bağlı olarak değişikliklerde bulunacağını belirtiyor. Emekli maaşının artmasından asgari ücret artışı ve EYT'lilere yönelik bazı gelişmeler bunlardan yalnızca birkaçı. Peki emeklilikte yaş düşürülecek mi?

EYT'LİLERİN YAŞI DÜŞÜYOR MU?

Merakla beklenen EYT'lilerle ilgili yeni gelişmelerin adımları atılmaya başlanabilir. Bu konuda Ak Parti hükümetinin bazı hamlelerinin olması bekleniyor. Özellikle de son zamanlarda asgari ücret zammından emekli maaşı zammına kadar pek çok alanda artışların yaşanabileceği gündemde. Bu konuda iktidarın nasıl bir çalışma içerisine gireceğini yakında öğreneceğiz.

MAAŞLARDA ZAM BEKLENİYOR

Maaşlara gelecek zam ve düşük gelirlere yapılacak çeşitli yardımlarla ekonomik gidişatın kontrol altına alınması planlanıyor. Enflasyondaki artış da bu hamlelerin başlıca nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Önümüzdeki haftalarda EYT sorunu da dahil olmak üzere pek çok problemin masaya yatırılması muhtemel.