EYT'liler İşlerinden Ayrılmak Zorunda mı Kalacak? Açıklama Geldi

EYT'liler İşlerinden Ayrılmak Zorunda mı Kalacak? Açıklama Geldi

EYT'liler ile ilgili öyle bir bilgi paylaşıldı ki şok olacaksınız. EYT düzenlemesi kesinleştiği vakit milyonlarca kişi sigortalı işini bırakmak zorunda kalabilir. Öte yandan bu noktada SGK ile ilgili nasıl bir adım atılacak?

EYT'liler, EYT düzenlemesi çıktıktan ve emeklilik maaşı almaya hak kazandıktan sonra mevcut işlerinden ayrılmak durumunda mı kalacak merak ediliyor. Eğer hali hazırda sigortalı bir şekilde çalışıyorsanız ve emekli maaşı alma hakkı elde ettiyseniz işten ayrılmanız gerekecek. Aksi halde maaş alamayacaksınız. Dolayısıyla bu gelişme ile ilgili başka hangi detaylara sahip olmalısınız bundan bahsedeceğiz. Son zamanlara damgasını vuran bu haberle birlikte çeşitli ifadeler yanıt buldu.

SGK'dan Yazı Alınması Lazım

SGK'dan emekli olabileceğinize dair yazı alarak işten öyle ayrılmalısınız. Aksi halde kıdem tazminatı gibi haklarınızdan mahrum kalabilirsiniz. Tüm bunlarla birlikte emekli olmak isteyenleri bekleyen gelişmeler ve dahası da ortaya çıkıyor. Son zamanlara damgasını vuran EYT düzenlemesindeki güncel durum hakkında bilgi verdik. Dolayısıyla gelinen noktada bizleri başka nelerin beklediği de yanıt buluyor.

EYT Düzenlemesiyle Kesinleşecek

EYT düzenlemesi sonrası eğer emekli maaşı almaya hak kazanır iseniz, sigortalı olarak çalıştığınız işten ayrılmanız gerekecek. Dolayısıyla henüz bir netlik sağlanmadığı için büyük bekleyiş devam ediyor.