EYT'liler 2021 Yılında Emekli Olabilecek mi? EYT Yasası ve Yaş Bekleyenleri Sevindiren Gelişme..

EYT'liler 2021 Yılında Emekli Olabilecek mi? EYT Yasası ve Yaş Bekleyenleri Sevindiren Gelişme..

SGK'dan emekli olmak isteyenler ve EYT'liler ne zaman emekli olacaklar? EYT yasası çıktı mı? Milyonların beklediği bu sorunun cevabını veriyoruz. 1999 yılı öncesinde sigorta kaydı yaptıranlar 50'li yaşlarda emeklilik hakkı elde edecek.

Peki 2021'de EYT'liyseniz ne yapmalısınız? İşte emekliliğe dair son gelişmeler...

Erken emeklilik konusunda büyük bekleyiş sürüyor. EYT'liler, prim günleri dolduğu için yalnızca yaşlarını beklemekteler. SGK'ya bağlı sigorta kayıt tarihi ve yaşınıza bağlı olarak pek çok kişi bekleyişini sürdürürken yeni bir müjde verildi. EYT yasasının çıkması durumunda emekli sayısında ani bir artış yaşanabilir. 1999 yılı ve öncesi sigorta kaydı yaptıranların 50'li yaşlarda emekli olduğu bilinmekte. Günümüzde özellikle de bu senelerde emekli olanların çoğu 1999 yılı öncesi kayıt yaptırdığı için emeklilik hakkı elde ediyor.

EYT Yasası Çıktı mı?

EYT yasası henüz çıkmış değil. Ancak gerekli taslak hazırlanır ve TBMM'ye sunulur ise emeklilikte yaşa takılanlar için güzel gelişmeler yaşanabilir. Milyonların beklediği bu haber üzerine yoğunlaşılacak mı göreceğiz. Şu an için yaş bekleyenler beklemeye devam ediyor. Ancak 1999 yılı öncesi sigorta kaydı yaptıranların emeklilik konusunda daha avantajlı olduğu vurgulanıyor. Zaman geçtikçe istenen prim ve yaş şartı daha da ilerlemekte.

1999 Yılı Öncesi Emeklilik Mümkün

1999 Yılı 8 Temmuz öncesinin emeklilik için kritik bir tarih olduğu belirtiliyor. Bu tarihten önce kayıt yaptırdıysanız sizler de prim gününüzü doldurmaya bakabilirsiniz. Yaşa bekleme konusunda 60 yaşından aşağıda emekli olabilirsiniz.