EYT'de Son Açıklamalar Dikkat Çekiyor! EYT Yasası Meclis'ten Geçti mi?

EYT'de Son Açıklamalar Dikkat Çekiyor! EYT Yasası Meclis'ten Geçti mi?

EYT'den gelen son açıklama ile birlikte çeşitli detaylar ortaya çıkıyor. EYT Yasası çıktı mı ve 2023 yılında EYT'liler ne kadar maaş alacak diye beklenirken bir açıklama daha geldi. AK Parti Genel Başkanvekili olan Numan Kurtulmuş, EYT'yi gündemine aldı.

EYT ile ilgili merak edilenler ve güncel gelişmeler açıklanıyor. Öyle ki yetkililerden gelen açıklamalar ise dikkatleri üzerine çekmekte. Siyasilerin yaptığı açıklamadan sonraki süreç içerisinde EYT Yasası'nın gittikçe yaklaşıldığı tahmin edilmekte. Milyonlara verilecek müjde neticesinde artık rahatlıkla emekli maaşı alabilecekler. İlk etapta 1,5 milyon kişinin emekli olacağı tahmin ediliyor. Sonrasında ise çok daha fazlasının emeklilik hakkı elde edeceği konuşulmakta.

Numan Kurtulmuş'tan Açıklama Geldi!

EYT konusunda kendisine sorulan soruları içtenlikle yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bu noktada çeşitli açıklamalar yaptı. Öte yandan merak edilen soruları da yanıtladı. Açıklamasında "Milletin gündeminde olup da AK Parti'nin masasında olmayan hiç bir konu yoktur. Biz rasyonel bir şekilde, eldeki imkanlar ve önceliklerimiz istikametinde vatandaşın taleplerini değerlendiriyoruz. EYT son şekline geldi. Belli bir takvimde, onu açıklamak bize düşmez. Vakti geldiğinde Çalışma Bakanımız açıklayacaktır. Ve böylece yıllardır konuşulan EYT meselesi de oldukça geniş bir kitlenin 'olur' dediği, bu hakkaniyetli oldu diyebileceği bir sonucun ortaya çıkacağına inanıyorum. Sorunu çözmenin yolu, sorunun muhataplarının memnun olmasını temin etmektir. Bütün istek ve talepler değerlendiriliyor. İmkanımız varsa adım atılır, yoksa yine bizim en temel özelliklerimizden birisi olmayacak duaya amin demeyiz. Vatandaşı lüzumsuz yere hiç bir zaman, (Mali disiplin) orada da çok ciddi, Kopenhag kriterlerinin altında Türkiye'nin belli bir disiplini korumaya gayret ediyoruz. Çok şükür bu kadar çok kamu tarafından destek verilmesine rağmen mali disiplini ciddi bir şekilde korunuyor. İşin zor kısmının geride kaldığına inanıyorum. İnşallah disiplinle gayretle, iyi niyetle bu süreci sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu.