EYT'de Şartlar Belli Oldu mu? Kimler Emekli Olabilecek?

EYT'de Şartlar Belli Oldu mu? Kimler Emekli Olabilecek?

EYT'deki son durum ve dahası dikkat çekmekte. Kimler EYT düzenlemesinden faydalanabilecek? Emekli olmak için hangi şartlar aranıyor ve diğer tüm sorular yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen EYT açıklaması şaşırtacak.

EYT'de kimlerin emekli olabileceği merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte detaylar ortaya çıktı. Öte yandan emeklilik için tarih verildi mi? Güncel detaylar ve dahasını aktaracağız.

Emeklilik İçin Şartlar Neler?

8 Eylül 1999 yılı öncesinde sigorta kaydını yaptırmış olan kadınların 5 bin prim günü ve 20 yıl sigortalı olma süre şartı bulunurken, erkeklerde ise 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi olarak karşımıza çıkıyor. Şartlar bu şekilde ve emekli olmak isteyenlerin bu şartı karşılaması bekleniyor.

Kaç Kişi Emekli Olacak?

EYT'de kimlerin emekli olacağı ise çok merak edilmekteydi. Sayı bakımından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte 2 milyon 250 bin kişi ilk etpata EYT'li olmaktan çıkıp emekli olacak. Emekli maaşlarını almaya hak kazanacaklar. Öte yandan EYT düzenlemesi 2023 yılında TBMM'de kabul edilecek olup ona göre ilk etapta emeklilikler olacak.