EYT'de Deprem Detayına Dair Son Detaylar Ortaya Çıktı

EYT'de Deprem Detayına Dair Son Detaylar Ortaya Çıktı

EYT'deki son durum nedir? Kritik tarihle ilgili çeşitli açıklamalar yapıldı. 8 Eylül 1999 tarihinin değiştirilmesi gündeme geliyor. Peki ya güncel olarak neler biliyoruz? Merak edilenleri sizlerle paylaşacağız. Son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken EYT düzenlemesiyle ilgili uzmanlardan yorum geliyor.

EYT'lilerin yakından takip ettiği 8 Eylül 1999 detayına ilişkin çeşitli ifadelere yer veriliyor. Bu tarihine esnetilmesi ve 31 Aralık 1999 tarihine çekilmesine yönelik bir hamle gelecek mi merak ediliyor. Bu noktada konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, açıklamasında

“8 Eylül 1999 tarihinde 4447 sayılı yasa çıktığında büyük depremden sadece 21 gün geçmişti. Ve özellikle Marmara Bölgesi’nde insanlar deprem sonrası canının derdine düşmüştü. O dönemde işe girişler çok da önemli değildi, hatta ertelendi. İş yerleri yıkıldı. Birçok kişi işe başlayamadı. Fiilen işe başlasa dahi işe başlama tarihleri SGK’ya geç bildirildi. Bu nedenle kapsam genişleyebilir. Bu yönde büyük bir talep var” ifadelerini kullandı.

EYT'de Kapsam Genişlemesi Olacak mı?

Öte yandan EYT'de kapsam genişlemesinin olup olmayacağı da merak ediliyor. Gelinen noktada bizleri başka nelerin beklediği yanıt bulabilir. Son zamanlarda dikkat çeken bu gelişme ile birlikte “Sadece 4 meslek grubunda 3600 ek gösterge beklentisi vardı. Ancak kapsamın genişletilmesi konusu daha sonra dillendirildi ve bu da karşılık buldu. Bu nedenle 31 Aralık 1999 tarihine kadar kapsam genişleyebilir. Bakanlık yetkilileri de bu durumu takip ediyor. Ben kapsamın genişleyebileceğini düşünenlerdenim”  açıklamasında bulunuldu.