Euro 37,08 %0,36
Dolar 34,22 %-0,11
Sterlin 44,46 %0,48
Altın 3.009 %0,57

EYT Ne Zaman Çıkıyor? Erken Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Yeni Formül Bulundu! EYT'nin Çıkış Tarihi Belli Oldu

2023 yılında EYT müjdesi verilecek mi? Milyonların yakından takip ettiği EYT yasasına ilişkin çeşitli gelişmeler gündeme geliyor. Özellikle de Emeklilikte Yaşa Takılanlar, bu konuyu derinlemesine araştırmakta. Bakanlık, 2023 yılı için EYT hakkında neler söyledi? Kritik tarih milyonlarca emekli adayını ilgilendiriyor.

eytliler-icin-son-dakika-haberi-geldi-eyt-2022-icin-eyt-duzenlemesi-ile-ilgili-detaylar-acikliga-1280x720.
Google News

Erken emeklilikte yaşa takılanlar için hazırlanan çalışmalar dikkat çekiyor. Bakanlıktan yapılan açıklama çok konuşuldu. Dolayısıyla gündeme bomba gibi düşen bu haberle beraber merak edilenler de yanıt buldu. Peki EYT ne zaman geliyor. Son zamanlarda 3600 ek gösterge konuşuluyor. Ancak Temmuz ayından itibaren EYT'lilerin de beklenti içerisinde olacağını belirtelim. Uzun süredir ara ara gündeme gelmesine rağmen bir netice elde edilememişti.

Milyonlarca Emekli Adayı Beklemede!

8 Eylül 1999 yılından önce sigortalı olan ve prim şartını tamamlamasına rağmen yaştan ötürü bekleyen milyonlarca emekli adayı, artık bir sonuç istiyor. Bu konuda bir düzenleme yapılması muhtemel. Çeşitli formüller masaya yatırılacak. Birkaç seçenek hakkı da emekli olmak isteyenlere sunulacak. Eğer kabul edilmesi durumunda maaş kesintili erken emeklilik de gündemdeki yerini alabilir.

EYT 2023'te Çıkar mı?

EYT'nin ne zaman çıkacağı henüz kesinleşmiş değil. Ancak alınan bilgilere göre EYT en kısa sürede çıkabilir. Bakanlıktan gelen açıklamada "3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde." sözlerine yer verilmesi uzun süre gündemde kalmıştı.

<