EYT Konusunda Son Dakika Gelişmesi Yaşandı! Beklenen Haber Az Önce Geldi!

EYT Konusunda Son Dakika Gelişmesi Yaşandı! Beklenen Haber Az Önce Geldi!

Gelmiş olan son dakika haberi ile EYT`nin vatandaşlar açısından ne kadar önemli olmuş olduğu vurgulanmakta. Prim gün zamanını doldurmuş kişilerin, yaş şartına takılmalarından ötürü emekli olamadıkları görülmekte. Bu sorunun ise yok edilmesi amacı ile EYT yasası gündemden düşmemektedir.

Cumhurbaşkanı ve diğer devlet adamları tarafından yapılmış olan açıklamaların başında ise EYT gelmekte. Siyasi isimlerin vurgulamış oldukları bu yasa ile 1999 senesinden önceki dönemde işe girişi olan kadınların da primlerini tamamlayarak emekli olmaları mümkün hale gelecek. Erkeklerin 25 senelik prim ödemesini doldurmaları halinde ise bu haktan faydalanmaları mümkün olacak.

Bir çok kişinin primlerini doldurmalarına rağmen yaş şartını yerine getiremediklerinden dolayı emekliliği hak etmedikleri görülebilmektedir. Yapılmış olan açıklamalarda bu sorunun düzeltilmesine yönelik detaylara yer verilecektir. 50 ve 52 yaşındaki vatandaşların emekliliği ve EYT yasası kapsamlarını bu sayede öğrenebilirsiniz.

Türkiye Gazatesi`nde yazarlık yapmış isimlerden biri Yücel Koç tarafından yapılmış olan açıklamada EYT`nin çıkacak olduğu tarih net bir şekilde duyurulmuştur. Yücel Koç açıklamasında EYT`nin çıkacak olduğu vurgulanmıştır. Geçmiş olduğumuz senelerden elde edilmiş tecrübelerin de 2023`e ilerlemekte olan zamanlardan işe yaradığını aktarmıştır. Tekrar incelenmekte olan konuların neticesinde çözüme gitmekte olan sürecin başlayacak olduğu da onaylanmıştır.

Koç tarafından yapılmış olan açıklamaya göre Bakanlıktaki bazı kişilerle yapılmış görüşmeler bu sonucu desteklemektedir. Bunun yanı sıra emeklilikle ilgili yaşanmış pek çok sorunun çözüme kavuşacak olduğuna değinilmektedir.

Yasanın kabul edilmesi durumunda 1999 senesinden önce işe giren kadınlar için önemli düzenlemeler gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra erkeklerin de 25 sene doldurdukları takdirde emeklilik başvurusunda bulunacak olmaları mümkündür.

Pandeminden etkilenmiş pek çok konunun daha öncelilkli olduğu aktarılmışken, hükümetin EYT ile ilgili bir gündeminin olmamış olduğu vurgulanmaktadır. Bu sebepten ötürü kısa sürede bu konu ile ilgili yeniliklerin yapılması beklenmemekte.