Euro 37,07 %-0,17
Dolar 34,27 %0,14
Sterlin 44,46 %-0,04
Altın 3.023 %0,41

EYT Formüllerini Sosyal Güvenlik Uzmanı Açıkladı!

EYT formülleriyle ilgili çeşitli gelişmeler gözler önüne seriliyor. Öyle ki bazı detaylar çok konuşulacak. Peki ya hangi formüller uygulanacak? EYT'lilerin merakla beklediği karara ve düzenlemeye dair bazı ipuçları verildi bile. Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun, tüm formülleri tek tek açıkladı.

eyt-den-kimler-yararlanabilecek-emeklilikte-yasa-takilanlar-yasasi-kimleri-kapsiyor.
Google News

EYT'deki formüllerle ilgili Sosyal Güvenlik Uzmanı'ndan gelen açıklama milyonları merak ettirdi. Öyle ki bazı detaylar gözler önüne serildi. Pek çok kişinin yakından takip ettiği formüllere dair neler biliyoruz? Yakın zaman sonra EYT ile ilgili bir düzenlemenin hayata geçirileceği bilinmekte. Dolayısıyla bu hazırlıklar sürüyorken EYT'liler de son durumu araştırıyor. Hangi formülün uygulanacağı veya kendilerinin gerçekten emekli olup olamayacakları sorulmakta.

EYT'lilerin Yüzü Gülecek mi?

EYT'liler uzun süredir emekli olmayı beklemekte. Kimisi çok uzun yıllar bekliyorken kimileri ise henüz yeni beklemeye başladı. Peki ya Emeklilikte Yaşa Takılanlar için nasıl bir formül geçerli olacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı'ndan gelen açıklama herkesi şaşırtacak.

Sosyal Güvenlik Uzmanı'ndan EYT Formülleri

Sosyal Güvenlik Uzmanı olan Özgür Erdursun, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aşağıdaki formüllerin geçerli olabileceğini söyledi:

  • Yaş şartının tamamen ortadan kaldırılması,
  • Kadınlara 48, erkeklere 50 yaş şartı getirilmesi,
  • Kademeli emekliliğin 5 yıl geri çekilmesi.
<