EYT Düzenlemesinde Son Durum Nedir? EYT'nin Çıkış Tarihi ve Önemli Açıklamalar!

EYT Düzenlemesinde Son Durum Nedir? EYT'nin Çıkış Tarihi ve Önemli Açıklamalar!

EYT ile ilgili merak edilenler ve dahası ortaya çıkıyor. Milyonların beklemekte olduğu EYT düzenlemesindeki son durum nedir? Güncel gelişmelerle birlikte yapılan açıklamaları da sizlerle paylaşıyoruz. EYT'ye dair bilinmeyenler yanıt bulacak.

EYT'ye dair merak edilenler tek tek yanıt buluyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar ve çok daha fazlası ortaya çıkacak. Peki ya güncel olarak bizleri neler beklemekte? Sİzlere EYT düzenlemesindeki son durum ve bu noktada bakanlıktan gelen ifadeyi paylaşacağız.

EYT Ne Zaman çıkacak?

Yetkililerden gelen açıklama doğrulltusunda EYT'ye dair bazı bilgiler edinildi. Açıklamada "Şu anda geçmiş senelerde hizmet süresi ve prim günü süreleri vardı. Bunda yapılan değişiklik. Bu düzenleme yapıldıktan sonra ilk etapta emekli olacak kişi sayısı 1 milyonun üzerinde. Dosya bazlı yaklaşık 12.5 milyon emeklimiz var. İlk etapta 1.5 milyona yakın kişinin emekli olacağı, sonra da sisteme girişin devam edeceği bir düzenleme olacak. Yaklaşık 3-4 milyon arasında bir vatandaşımızın bu kapsamda olduğunu tahmin ediyoruz. Hepsi bir anda olmayacak. Tabii detaylar için en doğru ağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, benim de hocam olan sayın Vedat Bilgin olacak" ifadesine yer verildi.

Aralık Ayı Kritik Geçecek

Öte yandan Meclis'in açılması ile birlikte çeşitli çalışmalar daha fazla gözler önüne serilecek. Bununla berabr Aralık ayında önemli açıklamaların yapılması bekleniyor. EYT'deki son durum ise merak edilecek.