Eylül 1999 Sigorta Girişi Olanlar Hemen Emekli Oluyor..

Eylül 1999 Sigorta Girişi Olanlar Hemen Emekli Oluyor..

SGK'lılar erken yaşta emekliliğin tadını çıkarıyor. 50'li yaşlarınızda emekli maaşı almak istiyorsanız yapılması gerekenlerden bahsedeceğiz. Pek çok kişi emekliliğin nasıl erken yaşta olduğunu merak etmekte. Yaşınızın düşmesi için yapılması mümkün olan durumlardan bahsediyoruz. SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kurlular için merak edilenler...

Emeklilik adayları için önemli olan bu haberde kimler erken yaşta emeklilik fırsatını yakalayacak? Prim günü ve sigorta kayıt tarihinin önemli olduğu biliniyor. Ancak SGK'dan gelen açıklama ve duyurular sonrasında başka ne gibi gelişmelerin etkili olduğu araştırılıyor. Milyonların merak ettiği emeklilik yöntemlerine ve çeşitli uygulamalara değineceğiz. Eğer sizler de emekli olmanın yolunu merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz. SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'lular için geçerli olan bu durum için detayları paylaşacağız.

9 Eylül 1999 Tarihine Dikkat!

Emeklilikte sigorta giriş tarihinize dikkat etmelisiniz. Eğer 9 Eylül 1999  tarihinden önce sigortanızı yaptırdıysanız. Erken yaşta emekli olabiliyorsunuz. Doldurmanız için belirli bir gün prim gününü de yatırmanız gerekmekte. Tüm bunların yanı sıra kadınlar ve erkekler için borçlanma müjdesi verildi.

Borçlanma ile Emeklilik Mümkün!

Kadınlarda doğum erkeklerde ise askerlik borçlanması ile emekli olabileceksiniz. Kadınların 6 yıl erkeklerin ise askerlik süreleri boyunca ki dönemdeki prim borcunu ödeyebilecekler. Kadınlar toplamda 3 çocuk olmak üzere her çocuk için 2 yıl borçlanma hakkı elde edebiliyorlar. Çeşitli detaylar için kurumla görüşebilir ve bilgi alabilirsiniz.