Evde Bakım Yardımı Hesaplara Yatmaya Başladı! Bakan Yanık'tan Müjdeli Açıklama

Evde Bakım Yardımı Hesaplara Yatmaya Başladı! Bakan Yanık'tan Müjdeli Açıklama

Evde bakım yardımı ile ilgili ödemelerin hesaba yatırıldığı açıklandı. Bakanlıktan gelen ifadede ne kadarlık ödeme yapıldığı detayına da değinildi. İşte her ay ödenen miktar ve çok daha fazlası haberimizde yerini alacak. Güncel detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Devletin sağladığı sosyal desteklerden biri olan ve aylık olarak ödenen evde bakım yardımı büyük dikkat çekiyor. Sizler de bu yardımı alabilmek için hangi şartları karşılamalısınız? Öte yandan her ya ne kadar ödendiği de merak edilmekte. Bakan Derya Yanık'tan gelen haberle birlikte çeşitli ifadelere yer verildi. 

Ödemeler Hesaplara Yatırıldı

Evde bakım yardımı ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. Buna göre Derya Yanık'tan gelen açıklamada “Her ay düzenli bir şekilde engelli vatandaşlarımızın hesaplarına yatırdığımız Evde Bakım Yardımı işlemlerinin takip edildiği elektronik bilgi sistemini bütünleşik sisteme entegre ettik. Ödemelerimizi şeffaf ve hızlı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayan yeni sistem üzerinden yapıyoruz. Bu kapsamda bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 554 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor” sözlerine yer verildi.

3336 TL ödeme Yapılıyor

Yapılan son zamla birlikte ödemelerin 3336 TL olduğu belirtildi. Bu da enflasyon ile bağlantılı şekilde zam yapıldığı anlamına gelmekte.