Euro 37,03 %0,21
Dolar 34,26 %-0,02
Sterlin 44,32 %0,11
Altın 2.998 %0,20

Ev Sahibi ve Kiracılara Çıldırtan Yeni Bir Zam Daha Geldi! Ev Sahibi ve Kiracılar Resmen Çıldırdı!

Ev sahibi veya kiracı fark etmeksizin yapılan zamlar ciddi oranda arttı. Neredeyse kira ile eş değer aidat istenmeye başlandı. Site yönetimine gösterilen tepkinin sonu gelmiyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana artan zamlarla birlikte site aidatları da rekor seviyeye ulaştı.

Konut kredisi
Google News

Konut sahipleri ve kiracıları ilgilendiren bu gelişme dikkat çekiyor. Pek çok kişiyi ilgilendiren bu gelişme gözler önüne serildi. 2022 yılından itibaren site aidatlarına ciddi oranda zam geldi. Markalı konut projelerinde site aidatlarının 600 TL'yi geçtiği vurgulanıyor. Ortalama 100 metrekarelik bir yer için istenen aidat ücreti dudak uçuklatmakta. Hal böyle olunca ev sahibi ve kiracıların itiraz hakkı da doğdu.

Aidatlara İtiraz Edebilirsiniz

Site yönetiminin belirlediği aidat fiyatlarını erteleme hakkınız bulunuyor. Her ne kadar asgari ücret ve çeşitli giderler mazeret gösterilerek zam yapılsa da bu konuda itiraz hakkınızın olduğunu unutmayın. Site yönetim kurulunu tekrardan toplayarak daha farklı bir karar verilmesini sağlayabilirsiniz. Vatandaşlar, haklarının olduğunu daima hatırlamalılar. Normalden fazla artan aidatlara ilişkin indirim talebinde bulunma gibi bir hakları mevcut.

Aidatlar Düşecek mi?

Site aidatlarının düşmesi şu an için pek mümkün gözükmüyor. Ancak siteye mahsus indirimlerin yapılması ve site yönetiminin farklı bir karar alması mümkün. Dolayısıyla bu konuda vatandaşlara büyük bir sorumluluk düşmekte.

<