Et Ve Süt Fiyatları Yeniden Zamlanacak mı? TÜSEDAD Başkanı'ndan Açıklama Geldi!

Et Ve Süt Fiyatları Yeniden Zamlanacak mı? TÜSEDAD Başkanı'ndan Açıklama Geldi!

Et ve süt fiyatlarındaki güncel gelişme açıklandı. Öyle ki yeni bir zammın müjdesi daha verilecek. TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu'ndan gelen ifadeler oldukça önemliydi. Güncel gelişmeler ve çok daha fazlasına haberimizde yer verdik.

TÜSEDAD'dan gelen haberle birlikte çeşitli detaylar gözler önüne serildi. Buna göre et ve süt fiyatlarının artacağı vurgulanıyor. Daha geçtiğimiz aylarda gelen zamlarla birlikte yeniden fiyat artışının olması şaşırttı. Vatandaşın alım gücünü etkileyen bu durum sonrasında neler yaşanacağı merak ediliyor.

%35 Zam Bekleniyor

Öte yandan gelen açıklamada "Üreticinin fiyatını düşük tutarak enflasyonu düşüreceklerine inanıyorlar bu çok yanlış. Maliyetler her geçen gün artıyor. Ekim-kasım ayında hem ete hem süte en az yüzde 30-35 zam gelecek. Fiyatlar çok daha fahiş yerlere gidebilir" ifadesine yer verildi. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu'ndan gelen bu haberle birlikte zammın ne zamandan itibaren geçerli olacağı soruluyor.

Hayvan İthal Edilecek

Öte yandan Solakoğlu'ndan gelen açıklamada "Şu anda mevcutta kemikli etin kilosu 90 lira, bunun en az 120 liraya çıkması lazım ki kafa kafaya gitsin. Yüzde 30-35 zam 1.5 ay içinde kapıyı çalacak." ifadesine yer verildi.