Euro 37,08 %0,30
Dolar 34,22 %-0,13
Sterlin 44,48 %0,44
Altın 3.008 %0,55

ET ve Kıyma Fiyatına Zam Geliyor! Federasyon Başkanı Bugün Açıkladı

Kırmızı et fiyatlarının tekrardan zamlanabileceği belirtiliyor. Dolayısıyla güncel gelişmeler ve çok daha fazlası masaya yatırıldı. Peki Kasaplar Federasyonu zam için neler söyledi? Et fiyatları bayramdan sonra iyice artabilir. Söz konusu gelişmelerle birlikte fiyatlara dair nasıl bir gelişme yaşanacak?

et-fiyatlari-neden-surekli-artiyor-etin-kilosu-suan-kac-tl-1522323702-5884-1635663626.
Google News

Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, yaptığı et fiyat maliyetine ilişkin açıklamasıyla gündeme geldi. Peki et fiyatlarına yeni bir zam gelecek mi? Söz konusu gelişme ile birlikte etin daha da pahalı olması bekleniyor. Çünkü satış fiyatlarının maliyet çerçevesinde belirlendiği belirtildi. Dolayısıyla önümüzdeki haftalarda Ramazan'dan sonra yeni bir zammın yapılabileceği iddia edilmekte.

Ramazan Sonrası Ete Zam!

İddialara göre Ramazan Bayramı'ndan sonraki süreçte et fiyatları daha da artabilir. Bu durum kasapları ve vatandaşı etkileyecek. Et almak her geçen gün daha da zor hale geldi. Maliyetler arttıkça fiyatlar da aynı oranda yükseliyor. Dolayısıyla %50'lik maliyet artışının fiyatlara yansıtılması muhtemel. Şu an için hali hazırda ortalama %20 daha uygun fiyata Tarım Kredi Marketlerinde et satışı yapılmakta. Fakat bayramdan sonra çok daha farklı bir tablo ile karşılaşabiliriz.

Maliyetler Artıyor!

Yalçındağ açıklamasında maliyet artışına değindi ve “Türkiye’de bir karkas fiyatı var ve bu fiyatın üzerinde de maliyet yükü var. Ama bu maliyet yükünün karşılığında dile getirilen rakamlardan satış mümkün değil. Ama gelinen noktada 85 liraya karkas et alım-satımı yapılıyor. Maliyet bahsedilen rakamların çok üstünde. ‘Pirzola 130 lira olması lazım’ deniliyor ancak yüzde 40 kemik firesi çıkıyor. Yapıldıktan sonra tarttığımızda daha yüksek paralara satmak zorundayız."  sözlerine yer verdi. Et fiyatlarındaki son durum ne olacak zamanla öğreneceğiz.

<