Euro 37,06 %0,25
Dolar 34,26 %-0,01
Sterlin 44,35 %0,14
Altın 3.007 %0,49

Et, Süt ve Yumurta Gibi Gıda Ürünlerine Bir Zam Daha Geldi!

Et, süt ve yumurta gibi gıda ürünleri başta olmak üzere pek çok gıda ürününde indirim bekleniyor. Yapılan tarımsal desteklerle birlikte tüketiciye daha uygun ürün verilmesi planlanıyor. Bakanlık bu konuda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Öyle ki enflasyon timleri bile daha fazla çalışıyor.

et süt ürünleri
Google News

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı duyuru sonrasında çeşitli gelişmeler yaşanıyor. Gıdadaki KDV indiriminin yanı sıra tarımsal desteklerin de etkisiyle artık et, süt ve yumurta gibi temel gıda ürünlerinin uygun fiyata satılabileceği düşünülmekte. Bu konuda enflasyon timinin hızlı şekilde çalıştığı ve her gün binlerce adreste kontrol sağladığı belirtildi. Böylelikle ürünü pahalıya satan yerler cezalandırılacak.

Uygun Fiyatlı Ürünler Bulunabilecek!

Öte yandan Bakanlıktan gelen yeni haberle birlikte uygun fiyata satılan çeşitli ürünler, konumlarıyla birlikte uygulama üzerinden kontrol edilebilecek. Bu uygulama üzerinde çalışmalar devam ediyor. Yakında yayınlanacak ve vatandaşlar için kullanıma açılacak.

Timler Göz Açtırmıyor!

Enflasyon timleri, bakanlık bünyesinde hareket ediyor ve üretimin yoğunlukta olduğu yerlerde daha fazla inceleme yapıyor. Böylelikle herhangi bir satış usülsüzlüğü var mı kontrol ediliyor. Son zamanlara damgasını vuran bu gelişme ile birlikte herkesin gözü timlerin fiyatlara olumlu etki edip edemeyeceği yönündeydi.

<