Erken Yaşta Emeklilik Nasıl Oluyor? 40'lı Yaşlarda SGK'dan Emeklilik Fırsatı!

Erken Yaşta Emeklilik Nasıl Oluyor? 40'lı Yaşlarda SGK'dan Emeklilik Fırsatı!

40'lı yaşlarda emeklilik için gerekli şartlar nelerdir? SGK'ya bağlı şekilde erken emekli olmak istiyorsanız emekliliğin formülü oldukça basit. Sigorta giriş tarihi, prim günü ve çalışma sürenize dikkat etmelisiniz. Tüm bunların yanı sıra kritik bazı durumlar yer alıyor. İşte EYT'lileri de ilgilendirecek bazı gelişmeler...

Mynet'in yapmış olduğu habere göre; Pek çok kişinin merak ettiği emeklilik hakkında özellikle de erken yaşta emekli olmak büyük dikkat çekiyor. SGK emekli adaylarının borçlanarak ve çeşitli yöntemler ile emeklilik yaşını erkene çektiği bilinmekte. Ancak sigorta kayıt tarihinin emeklilikte çok daha önemli olduğunu belirtmeliyiz. Çünkü en az şart aranan emeklilik yöntemi budur. Malulen veya mesleğe bağlı emekliliklerde dahi daha fazla şart aranıyor. Hal böyle olunca ne zaman sigorta kaydınızı yaptırdığınızı kontrol etmelisiniz. 48 yaşında emekli maaşınızı almaya başlamak istiyorsanız kritik tarihlerden birinin de 1984 olduğunu söylemeliyiz. Prim günü sayınız ve çalışma yılınız da ona göre daha azdır.

40 Yaşlarında Emekli Olabilirsiniz!

Eğer 40'lı yaşlarda emekli olacaksanız sigorta kayıt tarihiniz 1980'lerde olmalıdır. Aksi halde 1990'lı yıllarda olması durumunda 50'li yaşlarda emekli olma ihtimali daha da artacaktır. 8 Eylül 1999 yılının bir diğer kritik tarih olduğunu da belirtelim. Bu tarihten sonra emeklilik yaşı ve doldurmanız gereken prim günü sayısı artacaktır. Ancak 40'lı yaşlarda emeklilikte 5225 prim günü şartı ile 25 yıl çalışma şartı aranıyor.

EYT'liler Yaş Bekliyor

2021 yılında EYT'lilerin en çok merak ettiği sorulardan biri de buydu. Prim gününü tamamlayan çalışanların yaş beklemesine pek çok kişiden itiraz vardı. Meclis'te bununla ilgili yeni bir düzenleme yapılacağının sinyali veriliyor. Ancak henüz somut bir adım atılmış değil.