Euro 37,04 %0,26
Dolar 34,25 %-0,03
Sterlin 44,37 %0,29
Altın 2.998 %0,21

Erken Emeklilikte Borçlanması Faktörü Değişti! İşte Tüm Detaylar

Erken emeklilikte hizmet borçlanması ve çeşitli detaylar ortaya çıktı. Özellikle de kadın ve erkeklere sunulan borçlanma da yaştan düşülebilir. Bu da SGK'nın sizi erken emeklilikle tanıştırması anlamına geliyor. Peki kimler bu fırsattan yararlanabilecek? Erken emekliliğe dair son gelişmeler...

Para Logo
Google News

Emekli olmak isteyenlere SGK tarafından çeşitli fırsatlar sunuluyor. Özellikle de son zamanlarda emeklilik için çeşitli formüller devreye girdi. EYT'lilerin yanı sıra hizmet borçlanması ile de daha erken yaşta emekli olmanın önü açılıyor. Çeşitli borçlanma türleri de buna dahil. Peki hizmet borçlanması hangi durumlar için geçerli?

Hizmet Borçlanması Detayları

Hizmet borçlanmasında Doğum veya analık izni, askerlik, doktora veya uzmanlık öğrenim dönemi, avukatlık stajı, yurtdışındaki göreve, grev ve lokavtadaki süreler etkili olmakta. Günlük olarak en düşük primin 53 TL olacağı belirtiliyor.

Asker ve Doğum Borçlanması

Öte yandan askere giden erkeklerin askerlik borçlanması ile aylarca erken emekli olması mümkün. Kadınlardaki doğum borçlanması da en fazla 6 yıllık erken emekliliği sağlıyor. Bu gelişme ile 2022 yılında erken emeklilik adımı atacak kişiler büyük oranda avantajlı hale gelmekte. Emekliliğe dair son dakika detay ve gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Emeklilikte sunulan şartlar ve yaştan düşülmesiyle ilgili çok fazla soru soruluyor.

<