Erken Emeklilikte 50 Yaş Müjdesi! SGK'dan SSK ve Bağ-Kur ile Emeklilik Haberi!

Erken Emeklilikte 50 Yaş Müjdesi! SGK'dan SSK ve Bağ-Kur ile Emeklilik Haberi!

Emekli olmak isteyenler hangi şartları karşılamalı? Yaş olarak erkenden emeklilik için gerekli şartları inceledik. SSK ve Bağ-Kur ile sigorta primi yatırılan vatandaşlar, bunu çok merak ediyor. Erken yaşlarda emekli maaşı almak için neler yapılmalı ve hangi şartlar karşılanmalı?

Erken emeklilikte sigorta giriş tarihinin ve yatırılan prim gününün önemi tartışılmaz. Peki 50 yaşında emekli olmak için gerekli şartlar nelerdir? Milyonlarca emekli adayının sorduğu sorular yanıt bulmaya hazırlanıyor. Özellikle de SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için ortaya atılan görüşler büyük önem taşımakta. Emeklilik için gerekli şartlara değinirken bir yandan da sigorta giriş tarihinden söz edeceğiz. 50 yaşında emekli olmak mümkün mü? Erkek ve kadınların çalışarak en erken kaç yaşında emekli olabileceği belirlendi.

SGK'dan Erken Emeklilik Gelişmesi

8 Eylül 1999 tarihinden önce yapılan sigorta kayıtları ile emeklilik yaşı daha da düşüktür. Bu tarihten sonra kaydolmuş birine göre erken emekli olma ihtimaliniz yüksektir. 3600 prim günü yatırıldıktan sonra 15 yıllık çalışma süresinin sona ermesiyle beraber, kadınların 50 erkeklerin ise 55 yaşında emekli olması mümkün hale geldi. 3600 günden emeklilik çok sık araştırılmaktadır.

Bağ-Kur Üzerinden Emeklilik

Eğer Bağ-Kur ile emekli olmak istiyorsanız erkeklerin 9000 gün prim ödeme şartı var iken kadınlarda 7200 gün şart aranmaktadır. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta kaydınızın yapılması da gerekiyor. Erken emeklilik, mesleğin zorluğuna bağlı devletin verdiği yıllık ekstra primlerle de sağlanabilir. Borçlanmadan malulen emekliliğe kadar pek çok yöntem bulunuyor.