Erken Emeklilikte 1800 Gün Çalışma Şartı! Milyonlar Bu Haberi Bekliyordu!

Erken Emeklilikte 1800 Gün Çalışma Şartı! Milyonlar Bu Haberi Bekliyordu!

Malulen emekli olmayı hak eden pek çok vatandaş SGK'ya başvurmadığı için fırsat kaçırıyor. Malul emeklilik nasıl oluyor? Çalışma süreniz 1800 gün ve sigortalılık süreniz de 10 yılı geçtikten sonra başvuruda bulunabiliyorsunuz. Erken emekliliğin kapısını açan bu gelişme büyük dikkat çekti.

Emekli olmak isteyenlere sunulan bir diğer şart ise 10 yıl sigortalı olma ve 1800 gün çalışma şartı oldu. Pek çok kişi, çalışma esnasında eski gücünü kaybedebiliyor. Çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşmasıyla beraber belirli oranda kayıp yaşayabilmekte. Hal böyle olunca SGK tarafından emekliliğin önü açılıyor. Çünkü sigortalı olarak çalıştığı yerde sağlığı riske girdiği ve kaybettiği için emeklilik hakkı elde ediyor. Peki kimler emekli olabilecek? Emeklilikte gerekli şartları sizlerle paylaşıyoruz. Üstelik erken emekli olabilir ve maaş almaya başlayabilirsiniz.

İş Gücünüzü Kaybettiyseniz Emekli Olabilirsiniz

Emeklilikte iş gücünün zamana ve çalışmaya bağlı olarak kaybı da şart olarak sunulmakta. Eğer %60'lık bir kayıp söz konusu ise emekli olmanız daha kolaylaşacak. Malulen emeklilikte en çok dikkat edilen noktalardan biri iş gücünüzün ne kadarını kaybettiğinizdir. Ayrıca o vakte kadar sigortalılık süresi ve prim gününüz de önem taşıyor.

Malulen Emekli Yapan Hastalıklar

Pek çok hastalığın malulen emekliliğe neden olduğu bilinmekte. Çeşitli kanser türleri de malulen emekliliğin önünü açıyor. Şeker hastalığının da malulen emeklilikte etkili olduğunu söylemeliyiz. Bu hastalıkların listesine SGK'dan ulaşabilirsiniz. Yalnızca bu hastalıklara sahip olmanın malul emekli yaptığını düşünmeyin. En az %60'lık iş gücü kaybının da gerekli olduğunu sizlere vurguluyoruz.