Euro 37,01 %0,05
Dolar 34,28 %0,10
Sterlin 44,43 %-0,10
Altın 2.999 %-0,93

Erken Emeklilik İsteyenlere 40'lı Yaşlarda Emeklilik Fırsatı Geldi!

Emeklilik konusunda çok fazla bilinmezlik var. 40 ve 50'li yaşlarda nasıl emekli olunacağı merak ediliyor. Yaş haddi uygulamasının yanı sıra sigorta kayıt tarihi ile ilgili bilinmeyenler aktarılacak. Prim gününü erken dolduranlar için bazı avantajlar bulunuyor. Peki 2022 yılında kimler SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı emeklisi olabilecek?

erken_emeklilik_icin_farkli_yollar_ortaya_cikti_h61328_a0c33.
Google News

Erken emeklilikle ilgili 2022 yılında da çeşitli sorular soruluyor. Özellikle de belirli meslekler veya meslek gruplarında çalışanlar için bu çok daha önemli. Sigorta giriş tarihi ve prim günü gibi çeşitli şartların karşılanması gerekmekte. Bunu herkes biliyor ancak bazı detaylar var ki sizlerin yıllar öncesinden emekli olmanızı sağlayabilir. Peki kimler 40'lı yaşlarında emekli olabilecek? Erken emeklilikte göz ardı edilen ancak oldukça önemli olan bazı gelişmelerden söz edeceğiz. Yaş haddi uygulaması ile erken yaşta emekli olmak mümkün hale geliyor.

Yaş Haddi ile Emeklilik

Yıllar öncesinden emekliliğinizi ilan etmek istiyorsanız yaş haddi uygulamasını bilmelisiniz. Subay, astsubay ve askeri memurların bundan faydalandığı biliniyor. 40'lı ve 50'li yaşlarda emekli olmanın yolu bu şekilde açılıyor. Ancak bir yandan da sigorta giriş tarihi de büyük öneme sahip.

Sigorta Kayıt Tarihine Dikkat!

1999 Eylül ayı öncesinde sigortanızın kaydı yapılmış ise avantajlısınız. Bu şekilde yıllar öncesinden emekli olma ihtimaliniz daha da artacak. Üstelik 40'lı yaşların sonu veya 50'li yaşların başında emekliliğinizi ilan edebileceksiniz.

<