Erken Emeklilik İçin Düğmeye Basıldı! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı İçin Müjde!

Erken Emeklilik İçin Düğmeye Basıldı! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı İçin Müjde!

40'lı yaşlarında erken emekli olmak isteyenlere müjdeli haber verildi. SGK üzerinden emekli olacak SSK'lı ve Bağ-Kur'luların yanı sıra Emekli Sandığı da daha düşük yaşlarda emekli maaşı almaya başlayabiliyor. Peki emeklilik için ne kadar prim günü gerekiyor? Erken yaşta emekli olunabiliyor mu? SGK 4A, 4B ve 4C emeklilik dökümüne dair detaylar...

Emeklilik için gerekli olan şeyler sürekli olarak araştırılıyor. SGK'nın onayladığı çeşitli yöntemler ile emeklilik yaşı düşürülebilmekte. Çalıştığınız işten sağlık durumunuza ve borçlanmaya kadar pek çok yöntem bulunmakta. Peki 40'lı yaşlardan nasıl emekli olabilirsiniz? SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı fark etmeksizin yapılması gerekenlerden söz edeceğiz. 4A, 4B ve 4C için gerekli şartlara değindik.

SSK ve Bağ-Kur'lularda Emeklilik

Erken emekli olmak istiyorsanız öncelikli olarak gerekli olan şey sigorta prim gününüzün yatırılmasıdır. Çalışma süresine de uyduğunuz vakit emeklilik yaşınızdan söz edilebilir. SSK'lı vatandaşların emeklilik için 7200 prim gününü doldurması gerekmektedir. Bağ-Kur'lu vatandaşlar için ise bu sayı 9000 prim gününe tekabül ediyor. Çalışma sürenizi de doldurduğunuz vakit emeklilik için sigorta kayıt tarihinize de bakılır. İlk sigortalı olma tarihiniz belirli tarihlerden önce ise daha çabuk emekli oluyorsunuz.

Emeklilik Yaşı Düşer mi?

Emeklilik yaşının düşmesi malulen emekli olmanız durumunda geçerli olabilir. Ayrıca borçlanma ile de emekli olunabildiği biliniyor. Kadınlarda doğum borçlanması erkeklerde ise askerlik borçlanması uygulanabilir.