Euro 36,94 %-0,13
Dolar 34,28 %0,10
Sterlin 44,42 %-0,11
Altın 3.031 %0,14

Erken Emeklilik İçin 48 Yaşına Dikkat! Başvuru ile Emeklilik Dönemi Resmen Başladı

Erken emeklilikte dikkat çeken bir gelişme milyonları harekete geçirecek. Emeklilik yaşı 48'e kadar düşecek mi? Pek çok kişi emeklilik şartlarındaki kritik detayları merak ediyor. İşte 50 yaşına basmadan emekli olmak için yapılması gerekenler ve SGK'lılara müjdeli haberler...

erken_emeklilik_icin_farkli_yollar_ortaya_cikti_h61328_a0c33.
Google News

Emekli olmayı düşünen herkes, emeklilik şartlarını iyice araştırıyor. Özellikle de emeklilikte dikkat çeken bir diğer gelişme ise kaç yaşında emekli olunacağı idi. Eğer gerekli şartları tamamlar iseniz 48 yaşında dahi emekliliğinizi ilan edebilirsiniz. SGK'lılara verilen müjde ile pek çok kişiye başvuru hakkı doğdu.

Sigorta Giriş Tarihi Önemli

Erken emeklilikte sigorta giriş tarihine dikkat etmeniz gerekiyor. Pek çok kişi bu detayı atlıyor fakat önemli bir etken diyebiliriz. Sigorta giriş tarihiniz ne kadar erken olursa o kadar erken emeklilik fırsatı elde edeceksiniz. Üstelik sigortalı kalma sürenizde de değişiklik olabilir.

48 Yaşında Emeklilik Mümkün mü?

48 yaşında emekli olmak mümkündür. Bunun nasıl olacağını küçük bir örnek ile açıklayalım. 1969 yılında doğmuş birinin 1984'te sigorta kaydının yapıldığı varsayılır ise 25 yıl boyunca sigortalı kalma şartını yerine getirmesi gerekmektedir. Ayrıca 5225 sigorta günü de tamamlanır ise o kişi 48 yaşında emekli olabilir. Sigorta zamanı doldurulmuş fakat sigorta primi tamamlanmamış ise bunun tamamlanabilmesi adına kişinin çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Aksi halde emekli olamaz.

<