Erken Emekli Olmak İsteyenler Bunları Yapmayı Unutmasın!

Erken Emekli Olmak İsteyenler Bunları Yapmayı Unutmasın!

Erken emekli olmak isteyenler için önemli avantajlar sunuluyor. Güncel olarak paylaşılan bilgilerle beraber borçlanma yöntemi başta olmak üzere pek çok erken emeklilik yöntemi mevcut. Erkenden emeklilik hakkı elde edecekseniz bunu mutlaka okuyun. SGK'nın emekli adaylarına sunduğu yol...

Erken emeklilik için çeşitli detaylara yer veriliyor. Öyle ki eğer sigorta prim borçlanmasından faydalanırsanız yıllar öncesinden emeklilik fırsatı elde edebilirsiniz. Peki ya başka hangi şartları karşılamanız doğru olacaktır? Güncel olarak merak edilenler ve çok daha fazlası hakkında bilgi vereceğiz. Kadın ve erkeklerde doğum borçlanması güncel detayları sizlerle paylaştık.

Kadınlarda Doğum Borçlanması

Kadınlar için doğum borçlanması öne çıkmakta. Sizler de bu sayede emekliliğin tadını çıkarabilirsiniz. Peki bu nasıl olacak? Çocuk sayısına bağlı olarak 6 yıla kadar erken emekli olabiliyorsunuz. Çocuk başına 2 yıl olmak üzere toplamda 3 çocuğa kadar erken emeklilik avantajını değerlendirmek mümkün.

Askerlik Borçlanması

Askerlik borçlanması ise erkekler için geçerli olan yöntemdir. Erken emeklilikte askerlik süresi ile bağlantılı şekilde borçlanma yapabilirsiniz. SGK'nın sunduğu pek çok avantaj mevcuttur. Sizler de bunları değerlendirmeyi unutmayın.