Erken Emekli Olmak İçin Farklı Bir Yol Daha Çıktı! Erken Emekli Olmak İçin Geriye Dönük Tescil Yaptırabilirsiniz!

Erken Emekli Olmak İçin Farklı Bir Yol Daha Çıktı! Erken Emekli Olmak İçin Geriye Dönük Tescil Yaptırabilirsiniz!

Emeklilik maaşını erkenden almayı düşünen vatandaşları sevindiren gelişme yaşandı. Milyonlarca SGK'lı bu haberi bekliyordu. Peki emeklilik yaşınızı düşürmenin mümkün olduğu fırsat nedir? SGK tarafından onaylanan bu yöntem ile sizler de erken emekli olabilirsiniz. Sigortalıları ve Bağ-Kur'luları da ilgilendiren bu gelişmede detaylar haberimizde...

Emekli olmayı düşünen vatandaşları kapsayan bu durum, Bağ-Kur'lu iseniz kısa süre içerisinde emeklilik yaşınızın düşürülmesini sağlıyor. Peki kimler daha erken yaşta emekli olabilecek? Merak edilen bu soruda gerekli şartları karşılamanız durumunda emeklilik yaşınızın düşeceğini belirtelim. Bağ-Kur tescili ile pek çok kişinin daha erken yaşta emekli maaşı almaya başladığı görüldü. Peki bu tescil için gerekli şart nedir? Kimler Bağ-Kur tescili ile erken emekli olabilir?

Bağ-Kur Tescili ile Emeklilik

Eğer 4 Ekim 2000 tarihinden önce Bağ-Kur tesciliniz var ise bu tescil sayesinde sigortanızın tescilini 1982 yılına kadar çekme imkanınız bulunuyor. Bu sayede yıllar öncesinden emekli olma fırsatını yakalayacaksınız. Dolayısıyla SSK'lıların değil Bağ-Kur'luların bu fırsattan yararlanabileceğini belirtelim. SGK ile iletişime geçtiğiniz takdirde daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

8 Yıl Yaştan Düşecek

Emeklilik yaşınızın 8 yıl düşme ihtimali bulunuyor. Bağ-Kur kayıtları silinen kişilerin dahi tescilini geri dönük yapma hakkı var. Esnaf Oda Kaydı olan kişilerin de 1985 yılına kadar geriye dönük tescil yaptırabildiğini belirtelim. Bu sayede emekli maaşı almak için yıllarca beklemek zorunda kalmayacaksınız.