Euro 37,02 %0,15
Dolar 34,25 %-0,03
Sterlin 44,27 %0,01
Altın 2.997 %0,17

Erdoğan Duyurdu! Elektrik Faturalarına Beklenen İndirim Geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte elektrik faturalarında indirime gidildi. Faturalar ucuzladı ve elektrik fiyatının düşmesi olumlu karşılandı. Peki KDV oranında ne kadar indirim uygulandı? Üstelik düşük tarifelere gelen fazladan kilovatsaat hakkı da dikkat çekti. İşte Cumhurbaşkanı'nın yaptığı indirimin açıklaması...

elektrik faturası
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklama ile elektrik faturalarındaki KDV oranının düşürüldüğünü duyurdu. Bu hamleden sonra elektrik faturalarının azalacağına kanat getiriliyor. Son birkaç aydır yüksek gelen faturalardan sonra gözler hükümetten gelecek elektrik fiyat hamlesindeydi. KDV oranında değişiklik olabileceği hali hazırda tahmin ediliyordu. KDV indirimindeki oran yüzde kaç oldu? Merak edilen sorular Cumhurbaşkanı tarafından yanıt buldu.

%18'den %8'e İndi!

Elektrik faturalarındaki KDV oranı %18'den %8'e indi. Bu ayla birlikte faturalarda değişikliğin hissedilmesi bekleniyor. Düşük tarife sınırının artırıldığı belirtildi. Aylık 210 kilovatsaat'tan 240 kilovatsaat'e çıkarıldı. Bu da pek çok kişinin düşük tarifeye geçebileceğini gösteriyor.

%25 İndirimli Elektrik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticarethane statüsündeki elektrik abonelikleri için "Abonelerin aylık 900 kilovatsaate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacak" ifadesine yer verdi. Böylelikle elektrik fiyatlarında gözle görülür bir değişiklik bekleniyor. İndirimin faturalara yansıyacağı için vatandaşların sevindiği belirtildi. Son zamanlarda birkaç katına çıkan faturalardan ötürü herkes şaşkındı.

<