Euro 37,06 %0,23
Dolar 34,23 %-0,12
Sterlin 44,43 %0,30
Altın 3.006 %0,47

Erdoğan Açıkladı: Asgari Ücrete 2. Zam Geliyor! Asgari Ücret Temmuz Maaşı Kaç Para Olacak..

Asgari ücretli, artan enflasyon karşısında çözüm önerisi istiyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği bu durum yanıt bulmak üzere. Peki asgari ücretliler ne kadar zam alacak? Hükümet cephesinden çeşitli açıklamalar geliyor. Bakanlık, 2022 Temmuz ayı asgari ücret zammı için neler söyledi?

cumhurbaskani-erdogan-dan-asgari-ucret-aciklamasi-1637613180.
Google News

Asgari ücretin Temmuz ayında ikinci defa zamlanabileceğine yönelik bekleyiş sürüyor. Hükümet kanadından pek çok ismin bu konuda istekli olduğu vurgulanmıştı. Hatta gerektiği durumlarda bu zammın yapılabileceğine dair mesaj da verildi. Hali hazırda ortalama 4250 TL olan asgari ücret, 2022 yılında ikinci defa zamlanacak mı? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Asgari Ücret Artacak mı?

Temmuz ayı ile birlikte asgari ücretin artıp artmayacağı merak konusu haline geldi. Bu konu hakkında çeşitli görüşler bulunuyor ve bakanlıktan da açıklama gelmişti. Hükümet kanadından ortalama 750 TL'lik zam teklifi gelebilir. Böylelikle asgari ücreti de neredeyse 5000 TL'ye ulaşabilir. Bu nedenle büyük bekleyiş sürmekte.

Bakan Bilgin Açıklamıştı!

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in konuya ilişkin açıklaması bulunuyordu. Bakan, yaptığı açıklamada "Bugünlerde asgari ücret tartışmaları gerçekleşiyor tekrar. Ben bunu çok anlamlı bulmuyorum. Asgari ücrete yılbaşında kayda değer bir artış yaptık. Asgari ücrete zam hususu yılsonunda tekrar değerlendirilecek bir mesele" sözlerine yer vermişti. Şimdi ise asgari ücret konusunda ikiye bölünen meclis nasıl bir karar alacak hep birlikte göreceğiz.

<