Euro 37,02 %0,15
Dolar 34,25 %-0,03
Sterlin 44,27 %0,01
Altın 2.997 %0,17

EPGİS Akaryakıt Fiyatlarının 20 TL Olacağını Duyurdu! Güncel Akaryakıt Fiyatları Açıklandı

Araç sahipleri 4 Mart'taki akaryakıt zammına isyan etti. Bugünden itibaren geçerli olan benzin ve motorin güncel fiyatı kaç TL oldu? Gelen zam miktarını duyanlar çok şaşırdı. Geçtiğimiz gün yeniden zamlanan akaryakıt bir türlü sabit kalamıyor. İşte motorin ve benzine gelen zam...

Son-zamla-birlikte-akaryakit-istasyonlarindaki-tabelalarda-fiyatlari-yazacak-yer-kalmadi-780x470.
Google News

Akaryakıt fiyatlarına ilişkin yaşanan gelişme dikkat çekti. Pek çok kişi benzin ve motorinin kaç TL olduğunu takip edemiyor. Çünkü kimi zaman zamlar günlük şekilde yapılmakta. Haftada birkaç gün zamlandığı da oluyor. Benzin, motorin ve LPG'deki son durum gözler önüne serildi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de akaryakıtın kaç TL'ye satılacağı merak konusu oldu. Daha geçtiğimiz günlerde zam geldiği açıklanmıştı ancak aradan 2 gün geçmeden yeni bir zam daha geldi.

Akaryakıt Ne Kadar Zam Yapıldı?

4 Mart 2022 tarihi itibariyle geçerli olan akaryakıt zammında benzine 53 kuruş ve motorine 1,33 TL zam yapıldı. Bu gelişme sonrasında gözler fiyatların ne zaman yeniden zamlanacağıydı. Akaryakıt fiyatları neredeyse 20 TL'ye ulaştı. Motorin aldı başını gidiyor.

Akaryakıt Neden Zamlandı?

Akaryakıt fiyatlarının zamlanmasındaki nedenin Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş krizi olduğu belirtildi. Dolayısıyla bu krizin geçmesi akaryakıta olumlu yansıyabilir. Aynı zamanda brent varil petrol fiyatının da rekor kırarak yükselmesi dikkat çekti. Akaryakıttaki bu durum otomobil piyasasını da düşürüyor. İkinci el araçların fiyatları gün geçtikçe azalmakta.

<