Euro 36,90 %0,21
Dolar 34,25 %-0,04
Sterlin 44,20 %0,30
Altın 2.991 %-1,17

EPGİS Açıkladı: Akaryakıt Fiyatlarında KDV İndirimi..

Akaryakıt fiyatlarındaki zamlardan sonra vergi indirimi gelecek mi merak ediliyor. Benzin, motorin ve LPG'deki fiyat değişikliği gözler önüne serildi. EPGİS'in açıklamalarıyla birlikte güncel fiyatlar gözler önüne serilmişti. Şimdi ise gıdadaki gibi akaryakıta da vergi indirimi müjdesi verilecek mi?

Son-zamla-birlikte-akaryakit-istasyonlarindaki-tabelalarda-fiyatlari-yazacak-yer-kalmadi-780x470.
Google News

Akaryakıt fiyatlarına ilişkin KDV ve ÖTV indirimi gelecek mi? Yılbaşından bu yana neredeyse her hafta akaryakıt zammı yapıldı. Fiyatlar o kadar fazla arttı ki artık araç sahipleri isyan etmeye başladı. Benzin, motorin ve LPG otogazda yaşanan artış gözler önüne serildi. Peki ya gıda fiyatlarında olduğu gibi akaryakıt fiyatlarında da KDV indirimi yapılacak mı? Üstelik bu sefer ÖTV indiriminin de yapılması gündemde. Fakat dünya çapında brent varil petrol fiyatı arttıkça yeni zamlar ortaya çıkabilir.

Akaryakıt Fiyatları Ucuzlar mı?

Akaryakıt fiyatlarına ilişkin benzin, motorin ve LPG'de bir gelişme yaşanacak mı merak ediliyor. Son zamanlarda yüksek oranda zamlanan akaryakıt için nasıl bir karar verilecek göreceğiz. Ancak siyasilerden gelen açıklamalar da akaryakıt fiyatlarına ilişkin yapılacakları bir noktada gözler önüne seriyor.

Fiyatta Düzenlemeler Olabilir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın yaptığı açıklama sonrasında akaryakıt fiyatlarında değişiklik olabileceği vurgulandı. Yalçın, yaptığı açıklamada aşağıdaki sözleri sarf etti:

“Ancak akaryakıt fiyatlarındaki artışların bir sarmala dönüşmemesi ve tüketici yararına kontrol altına alınması için, vergiler başta olmak üzere bazı yeni düzenlemelere gidilmesi gerektiği de bir gerçektir. Mevcut iktidar bu gerçeği görerek çalışmalara başlamıştır”

<