Euro 36,94 %-0,01
Dolar 34,25 %-0,04
Sterlin 44,28 %0,06
Altın 2.994 %0,06

EPDK'dan Elektrik Faturalarına Yeni Bir İndirim Geleceği Açıklandı! Peki İndirim Ne Zaman Gelecek?

Elektrik faturalarında yaşanan gelişme dikkat çekti. Elektriğin düşecek olmasıyla birlikte faturalara yüzde kaç indirim yapılacak? Bakanlıktan ve EPDK'dan güncel açıklamalar bekleniyor. Üstelik birinci kademenin bu indirimden yararlanabileceği belirtilmekte. İşte faturalara yansıyacak indirim tutarı...

elektrik faturası
Google News

Elektriğe gelen zamla birlikte yılbaşından bu yana fiyat iyice arttı. Hal böyle olunca elektrik fiyatlarına ilişkin son durum merak edildi. Yeni elektrik tarifesine geçilmesi planlanıyor. Peki güncel elektrik fiyatlarında neler yaşanıyor? EPDK'dan gelecek adımla birlikte birinci kademede olup ödemesini ona göre yapanlar için indirim gelebilir. Böylelikle artışın önemli bir kısmı indirimle düşürülebilir. Peki birinci kademeye kimler dahil? Yüzde kaç elektrik indirimi yapılacak?

%15'lik İndirim Bekleniyor

Öte yandan beklenen indirim yüzdesinin %15 olduğu belirtildi. Yani elektrik faturanıza ortalama %15'lik bir indirim yansıyabilir. Bununla birlikte kimlerin birinci kademe olduğundan söz edeceğiz. Bakanlıktan en kısa sürede konuya ilişkin bir açıklama yapılması bekleniyor. 2022 yılından bu yana artan fiyatlar gözler önüne serilmişti. Şimdi ise daha ne gibi gelişmeler yaşanacak göreceğiz.

Kimler İndirimden Yararlanacak?

Birinci kademe yani aylık 210 kW/saat kullananlar bu indirimden faydalanabilecek. Birinci kademede olanların daha az fatura ödendiği bilinmekte. Dolayısıyla faturasını tasarruflu kullananlar ekstra indirimle karşılaşabilir.

<