Engelli Bakım, 65 Yaş Desteği ve Diğer Sosyal Yardımlara Zam!

Engelli Bakım, 65 Yaş Desteği ve Diğer Sosyal Yardımlara Zam!

Engelli bakımdan 65 yaş desteğine kadar pek çok sosyal yardım türüne zam gelecek. Nakdi destek alan vatandaşlar yeni zamlarını ne zaman alacak? İşte detaylarıyla birlikte yapılacak ödemeye ilişkin son durumu sizlerle paylaşacağız. Dolayısıyla güncel gelişmeler haberimizde...

Devletin sunduğu nakdi sosyal desteklere zam geleceği belirtildi. Bu zammın ne zaman yapılacağı da soruyor. Öncelikli olarak yılın ikinci yarısında geleceğini belirtelim. Temmuz ayında, geçmiş 6 ayın enflasyonuna göre bir değerlendirme yapılacak ve böylelikle sosyal destekler zamlı şekilde ödenecek. Bununla birlikte emekli ve memur maaşında da bir artış bekleniyor.

Sosyal Yardımlar Yüzde Kaç Zamlanacak?

Sosyal yardım ödemelerin zammın boyutu yüzde kaç olacak merak konusu haline geldi. Enflasyon farkının ortalama %35 - %45 arasında olması bekleniyor. Dolayısıyla yapılacak zam da buna göre şekillenecek. Eğer desteklerde bir artış olacak ise 65 yaş aylığı 1450 TL'yi bulabilir. Evde bakım desteğinin de 800 TL'lik bir artışla 3150 TL olabileceği belirtildi.

Temmuz Ayında Açıklanacak!

Öte yandan sosyal yardım ödemeleri Temmuz ayında açıklanacak. Böylelikle güncel gelişmeleri sizlere ileteceğiz. Enflasyonun üzerinde bir zam yapılması durumunda pek çok kişi şok olabilir. Ancak hükümetin bu konuda bazı ifadeleri bulunuyor.