Enerji Zamları Konfeksiyon Sektörünü de Vurdu! Konfeksiyon İçin Vergi İndirimi Gelecek mi?

Enerji Zamları Konfeksiyon Sektörünü de Vurdu! Konfeksiyon İçin Vergi İndirimi Gelecek mi?

Enerji fiyatlarındaki güncel gelişmeler gözler önüne serilirken, bir üzücü haber de konfeksiyon sektöründen geldi. Fiyatların iyice artmaya başladığı ve Eylül ayından itibaren etiketlere yansıdığı belirtildi. Bu konuda bir değişiklik yapılacak mı soruluyor.

Konfeksiyon sektöründeki ürünlerin önemli bir kısmı ihraç ediliyor. Dolayısıyla ülke ekonomisine katkısı büyük. Enerjiye gelen son zamla birlikte hem yurt içi hem de yurt dışı fiyatlarında değişiklik yaşanması gündemde. Tüm bunların yanı sıra ithal edilen çeşitli ürünlerin de maliyeti buna eklenince ortaya yüksek faturalar çıkmakta. Sanayilerde kullanılan doğalgaz ve elektrik faturası ortalama %50'lik bir artış yaşadı.

Konfeksiyon Maliyeti Artıyor

Konfeksiyon sektöründe maliyet artıyor. İplik, kumaş ve tekstil terbiye için kullanılan enerjinin artması üzerinde, fiyatlarda da güncel gelişmeler yaşandı. Öte yandan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya'dan gelen açıklama da oldukça önemliydi.

Vergi İndirimi Gelecek mi?

Konfeksiyon sektöründe vergi indiriminin olup olmayacağı merak edildi. Sektörün buna ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. Yakın zaman sonra yetkililerden bir açıklama gelir mi göreceğiz. Şimdilik büyük bekleyiş devam ediyor. Bakalım bizleri nasıl bir gelişme bekliyor olacak yakında ortaya çıkacaktır.