En Düşük Emekli ve Memur Maaşı Kaç TL Olacak?

En Düşük Emekli ve Memur Maaşı Kaç TL Olacak?

En düşük emekli ve memur maaşı ile ilgili merak edilenler yanıt buluyor. Peki ya güncel olarak neler biliyoruz? Emekli ve memurun alacağı ödeme başta olmak üzere bazı detaylar gözler önüne serilecek. Öte yandan Aralık ayı sonunda yapılacak maaş zammı ile ilgili çeşitli analizler paylaşıldı.

Emekli ve memur maaşındaki son duruma dair çeşitli analizler paylaşılıyor. Resmi kaynaklardaki enflasyon oranlarıyla birlikte beklentilerin harmanlanması sonrasında maaş konusunda çeşitli tahminlerin ortaya çıktığını belirtelim. Aralık ayının son gününde yapılacak zam açıklaması büyük dikkat çekecek. Peki ya güncel olarak emekli ve memur maaşında en düşük ödeme miktarı ne kadar olacak?

Enflasyon Dikkate Alınacak

TÜİK'in enflasyonu bu bağlamda dikkate alınacak. Öte yandan emekli maaşında önemli bir artışın yaşanması bekleniyor. Temmuz ayında gelen zammın yanı sıra memur ve emekli için yeni bir hamle daha gündemde olacak. Öte yandan milyonlarca asgari ücretlinin beklentisi de bu yönde.

%22'lik Zam Yapılabilir

Eğer enflasyon oranlı bir zam gelir ise en düşük %22,14'lük bir zam bekleniyor. 2022 yılı 2. 6 ayı için enflasyon oranı beklentisi bu yönde. Öte yandan Ocak'ta memur ve memur emeklisinin toplu iş sözleşmesinde %8'lik ödeme de alacağını vurgulayalım. Tüm bu detaylar ışığında yakın zamanda yeni maaş tablosunun resmi olarak açıklanması bekleniyor.