Euro 37,07 %0,27
Dolar 34,23 %-0,10
Sterlin 44,50 %0,48
Altın 3.013 %0,69

Emekliye Sosyal Yardım ve Yeni Zam Geliyor mu? Resmi Açıklama TÜED'den Geldi!

Emekli vatandaşların enflasyon karşısında ezilmemesi için yeni bir zammın yapılması gerektiği ifade ediliyor. TÜED'den gelen açıklama doğrultusunda emeklilere sosyal destek yapılıp yapılmayacağı merak edildi. Söz konusu gelişmelere bir yenisi daha eklenecek. Peki zam oranı yüzde kaç olacak?

Genel Başkan Kazım Ergün
Google News

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkan Kazım Ergün'den gelen açıklamalar doğrultusunda emeklilerin yeni zam beklediği belirtildi. Yılbaşından bu yana artan enflasyonla birlikte gıda fiyatları rekor üstün rekor kırıyor. Bu nedenle son dakika gelişmelerine bir yenisi daha eklendi. Domates gibi sıkça tüketilen bir sebzenin fiyatı da artınca gündeme yeni bir zam tartışması geldi. Şimdi ise emeklilere ek sosyal yardım  yapılacak mı merak ediliyor.

Emeklilere Yardım Var mı?

Emekli vatandaşlar sosyal yardımlardan yararlanabilecek mi merak edildi. Söz konusu açıklamaların yanı sıra Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkan Kazım Ergün'ün sözleri damgasını vurdu. Emeklilerin enflasyonla mücadelede zorlandığı ve bu nedenle en kısa sürede zam yapılması gerektiği vurgulandı. Şu an için emekliye sosyal yardım kararı alınmasa da yakında hükümet cephesinden konuya ilişkin bir açıklama gelecektir diye tahmin ediliyor.

Emekliye Ne Kadar Zam Gelecek?

Enflasyon verileri doğrultusunda bir zam yapılması muhtemel gözüküyor. TÜİK'in açıkladığı enflasyon sonuçları bu konuda en şeffaf bilgiyi bizlere verecek. Gıda fiyatlarındaki değişim vatandaşın cebini etkiliyor.

<