Emekliye Mayıs'tan Önce Zam mı Yapılacak? Milyonlarca Emekli Ek Zam Bekliyor!

Emekliye Mayıs'tan Önce Zam mı Yapılacak? Milyonlarca Emekli Ek Zam Bekliyor!

Emeklilere Ocak 2023'te yapılan zamdan sonra ek bir zam gelip gelmeyeceği merak edildi. 5500 TL'lik zammın hemen ardından, en düşük emekli maaşı 1610 TL daha artabilir. İşte konuyla ilgili yetkililerden çeşitli açıklamalar geldi mi sorusunun yanıtı...

Milyonlarca emeklinin ek zam beklediği şu günlerde resmi açıklama geldi mi merak edildi. Dolayısıyla çeşitli detaylar ve çok daha fazlası da paylaşılmakta. Emekli vatandaşlar, almış oldukları %30'luk zammın hemen ardından seçim öncesi yeni bir zam alacaklar mı onu araştırıyor.

En Düşük Maaşa 1610 TL Zam!

Eğer emeklilere ek zam gelirse en düşük emekli maaşının 1610 TL artabileceği kaydediliyor. Bu doğrultuda emekliye yeni zammın ne zaman yapılacağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan söz konusu iddiaları doğrulayacak bir açıklama gelip gelmeyeceği merak konusu haline geldi.

Seçimden Önce Zam Gelir mi?

Seçim öncesi emekli maaşına yeni zam gelir mi henüz bilinmemekte. Ancak asgari ücrete dahi yıl içerisinde yeniden zam gelebileceği konusunda uzman isimlerden iddialar yükselmekte. Bu konunun en kısa sürede detaylandırılması bekleniyor.