Emekliye 15bin TL'lik Bayram İkramiyesi Geliyor! Emeklileri Sevindiren Gelişme!

Emekliye 15bin TL'lik Bayram İkramiyesi Geliyor! Emeklileri Sevindiren Gelişme!

Emekli bayram ikramiyelerinde artış sinyali verildi. Çalışmalar devam ediyor, beklenti yüksek. CHP, ikramiyelerin 15 bin TL'ye çıkarılmasını talep ediyor.

Emekli maaşlarına yapılan ek zamların ardından, şimdi gözler bayram ikramiyelerindeki artışa çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, artış sinyali verirken, CHP de bayram ikramiyeleri için önemli taleplerde bulundu.

Bakan Işıkhan Artışı Onayladı

Bakan Işıkhan, NTV canlı yayınında emekli ikramiyelerinde artış olacağını belirtti ve gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Masada İki Formül Konuşuluyor

Bayram ikramiyeleri için masada iki farklı formül bulunuyor. İlk formülde yüzde 50 artış öngörülüyor, bu da ikramiyelerin 3 bin TL'ye yükselmesi anlamına geliyor. İkinci formül ise Emekliler Yılı kapsamında yüzde 100'e varan bir artış öngörüyor, böylece ikramiyeler 4 bin TL'ye kadar çıkabilir.

CHP'den Flaş Talep: 15 Bin TL Olsun

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, milyonlarca emeklinin yaşadığı yoksulluğa dikkat çekerek, ikramiyelerin 15 bin TL'ye yükseltilmesini istedi. Taşcıer, hükümetin emeklileri yeterince düşünmediğini belirtirken, daha önce de dile getirdikleri gibi bayram ikramiyelerinin artırılması gerektiğini vurguladı.