Euro 37,04 %0,20
Dolar 34,25 %-0,02
Sterlin 44,31 %0,12
Altın 2.998 %0,22

Emeklilikde Yeni Formül! 50 Yaşında Emekli Olabileceksiniz!

EYT'li vatandaşların merakla beklediği erken emekliliğe ilişkin güncel bilgiler paylaşıldı. Pek çok kişi kaç yaşında emekli olunacağını merak ediyor. Erken emeklilikte yeni formüllerin ortaya çıktığı belirtildi. Hükümetin çalışmaları devam ediyor ve kısmi emeklilik sistemi ile ilgili çeşitli detaylar paylaşıldı.

Para Logo
Google News

Erken yaşta emeklilik için hükümetin devreye girdiği yeni formüllerin üretildiği görülüyor. Yakın zamanda ortaya çıkacak olan erken emeklilikte ilişkiye çeşitli detaylar paylaşılacak. EYT'liler yıllarca emeklilik için beklemek zorunda kalmayacak. Ortaya atılan formüller arasında ise ilk başta kısmi emeklilik bulunuyor.

Kısmi Emeklilik Nedir?

EYT'lilerin 3600 sigorta primi yatırdıktan ve çalışma süresini karşıladıktan sonra kısmi maaş alarak emekli olabildiği sistemdir.  Emekli vatandaşlara sunulan bu fırsat ile erken yaşta emekli maaşı almaya başlayacaklar. Ancak kadınlar ve erkekler için yaş farkı bulunuyor. Emekli olacakları yaş değişkenlik gösterecek.

Erkek ve Kadınların Emeklilik Yaşı!

Erkeklerin 55 yaşında emekli olabileceği belirtildi. Yaşı geldiğinde ise kısmi emekliliğin tam emekliliğe dönüşeceği bir formül üzerinde görüşülüyor. Kadınlarda emeklilik yaşı ise 50 olarak belirlendi. Dolayısıyla EYT'li vatandaşlara verilen müjdeli habere ilişkin çeşitli gelişmeler yakın zamanda paylaşılacaktır. Şimdilik büyük bekleyiş sürüyor ve emeklilikte bizleri neler bekliyor ögreneceğiz.

<