Emeklilik Bekleyenlerin Dikkatine! Emeklilik Gün Sayısı Hesaplaması Değişti..

Emeklilik Bekleyenlerin Dikkatine! Emeklilik Gün Sayısı Hesaplaması Değişti..

Emekli olacaklar için verilen haber dikkat çekti. Ne zaman emekli olacağınızı merak ediyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz. Emeklilik gün sayısı hesaplama konusunda bir değişiklik mi yapıldı? 2023 yılında emeklilik bekleyenlere özel bir gelişme yaşandı.

e-Devlet aracılığıyla emeklilik hesaplama işlemlerini yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olacağınızı biliyor musunuz? Emeklilik bekleyenler için gün sayısı hesaplamasının değişikliği ve dahası hakkında bilgi vereceğiz.

Emeklilik Nasıl Hesaplanır?

Emeklilikte gün sayısı hesaplama işlemi e-Devlet'ten gerçekleşmektedir. Bunun için girmeniz gereken adres https://www.turkiye.gov.tr/sgk-ne-zaman-emekli-olabilirim olmakla birlikte bu adres üzerinden sizden istenen bilgileri yazmalısınız. Önceliğiniz kimliğinizi doğrulamak olmalıdır. Sonrasında ise emekliliğe kaç gün kaldığı hakkında bilgi edinebileceksiniz.

Milyonlarca EYT'li Bekliyor

Öte yandan milyonlarca EYT'li yapılacak düzenlemeyi beklemektedir. Bu noktada emeklilik hakkı elde etmelerine çok az bir zaman kaldı. İlk etapta 1 milyonu aşkın kişinin emekli olacağı da gelen bilgiler arasında son dakika gelişmeleriyle birlikte çok daha fazlasını sizlere iletmeyi sürdüreceğiz.