Emeklilerin Beklediği Ekim Ayı Zammı Resmi Olarak Açıklandı! SSK ve Bağkur Emeklisine Yansıdı!

Emeklilerin Beklediği Ekim Ayı Zammı Resmi Olarak Açıklandı! SSK ve Bağkur Emeklisine Yansıdı!

Emeklilere beklenen zam sonunda geldi. Ekim ayında emeklilerin maaşının 4.102 TL olması bekleniyordu. Evet o beklenende sonunda oldu. Emeklilerin yüzü gülecek.

Milyonlarca emekliye Ekim zammı geldi! En düşük maaş 4.102 TL olacak. SSK ve Bağkur emeklisi bile beklemiyordu. Çalışan ve emekli milyonlarca kişi maaş zamlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Yılın il yarısının sonunda Temmuz ayında maaş zamları netleşmiş, vatandaşlar Temmuz maaşlarını zamlı olarak almıştı. Şimdi gözler yılın ikinci yarısına çevrildi. Ekim ayında Eylül ayının enflasyon rakamlarının belli olmasıyla beraber yavaş yavaş beklentiler de artmaya başladı. Yılın ikinci yarısının ilk 3 aylık diliminde yüzde 4.23’lük bir zam yüzdesi ortaya çıkmış durumda. Şimdi ise gözler son 3 ayda. Ekim, Kasım ve Aralık enflasyon rakamlarının ortaya çıkmasıyla net zam oranları belli olacak.

Aslında Emekliler Bunu Beklemiyordu!

Emekliler bile bunu beklemiyordu. Milyonlarca emekli için zam oranları yavaş yavaş netleşmeye başladı. Yılın ikinci yarısında ilk 3 aylık dönemde enflasyon oranları netleşti. Şimdi gözler son çeyreğe çevrildi. Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamlarının belli olmasıyla beraber net zam oranları da ortaya çıkacak. Yılın ikinci 6 aylık döneminde rakamlar giderek artıyor. Emeklilerin de zam oranları enflasyonla birlikte artıyor. 2022 yılının ocak ayı için şimdiden 4.23 oranında bir enflasyon farkı oluşmuş durumda. Uzmanlar da her geçen gün yeni tahminler açıklıyor.

EMEKLİ 2022 ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur ve Memur emeklileri için toplu sözleşme görüşmeleri geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. Ocak ayında memur ve memur emeklisi yüzde 5 topu sözleşme zammı alacak. Buna ek olarak da enflasyon farkı memur ve memur emeklisinin maaşına zam olarak yansıyacak. Şimdiden ortaya çıkan enflasyon farkı ise yüzde 1.23 oldu. Yılın son 3 aylık dönemindeki enflasyon rakamlarının da belli olmasıyla memur ve memur emeklisinin alacağı enflasyon farkı netlik kazanacak.

SSK ve Bağkur emeklisi ise doğrudan enflasyon oranında zam alıyor. Şimdiden üç ayda oluşan zam oranı yüzde 4.23 oldu. Ekim, Kasım, Aralık enflasyon rakamlarının da netleşmesi ile beraber Ocak ayında SSK ve Bağkur emeklisi için zamlar da netleşecek.