Emeklilere Yeni Zam Haberi: Seçim Öncesi Ek Zam İddiaları Artıyor

Emeklilere Yeni Zam Haberi: Seçim Öncesi Ek Zam İddiaları Artıyor

Meclis'ten geçen ek zam düzenlemesi sonrasında, emekli maaşlarına bir artış daha mı geliyor? Gazeteci Fatih Altaylı'dan yapılan iddialara göre, seçim yaklaştıkça emeklilere zam üstüne zam gelme ihtimali güçleniyor.

Meclis'ten geçen ek zam düzenlemesi, emekli maaşlarında önemli bir artışı beraberinde getirdi. En düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkarken, zam oranı memur, SSK ve Bağ-kur emeklisi için yüzde 49,25'e yükseltildi. Ancak, bu zam oranının emekliler arasında yetersiz bulunması ve Mart ayındaki yerel seçimler öncesi yapılan iddialar, emeklilere yönelik yeni bir zam beklentisini gündeme getirdi.

Fatih Altaylı'dan İddialı Emekli Zam Çıkışı

Gazeteci Fatih Altaylı, seçim öncesi AK Parti'nin İstanbul Adayı Murat Kurum ve Ankara Adayı Turgut Altınok'un emekli maaşı zammı konusundaki vaatlerini değerlendirdi. Altaylı, "Seçim yaklaştıkça emeklilere zam üstüne zam gelme ihtimali çok kuvvetli" dedi.

Yüzde 30-40 Ek Zam İhtimali

Yapılan yüzde 49,25'lik zammın ve en düşük emekli maaşının 10 bin lira olmasının emekliler arasında yetersiz bulunduğunu belirten Altaylı, "Emekliler arasında bir keyifsizlik olduğu, emeklilerin bazılarının kızgın olduğu muhakkak rapor ediliyor. Ve seçimi kazanmak için onlara gerekirse seçime 1 hafta kala yüzde 30, yüzde 40 zam daha yapılabilir yani. Hiç kuşkusuz merkezi hükümete sahip olmanın avantajı bu. Seçim ekonomisi uygulayabiliyorsun. İster yerel, ister genel, ister Cumhurbaşkanlığı olsun. Bunu uygulama şansları var" şeklinde konuştu.

AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın Emekli Vaatleri

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un "İhtiyaç sahibi emeklilerimiz için her ay İstanbul Kartlarına 2 bin 500 lira destek ödemesi yapacağız" açıklamasının ardından, Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Atınok da, "Emeklilerimize haklarını vereceğiz Ankara’da" dedi.

Mart ayındaki yerel seçimlere yaklaşırken, emeklilere yönelik bu yeni zam beklentisi merakla bekleniyor.