Emekliler ve Memurlar İçin Resmi Açıklama Geldi! 2022 Yılı Emekli ve Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekliler ve Memurlar İçin Resmi Açıklama Geldi! 2022 Yılı Emekli ve Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretin artmasıyla beraber emeklilerin merakla beklediği maaş konusu konuşulmaya başlandı. 3 Ocak 2022 itibaren TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarına göre hareket edilerek emekli maaş zamları da belirlenmeye başlayacaktır.

Asgari yüzde 50 miktarda zam gelmesi emeklileri de heyecanlandırmaya başladı. Emekli olunmasıyla birlikte gittikçe zor duruma düşülen bir hayat pahalılığı meydana gelmektedir.

Emekliye Ne Kadar Zam Gelecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Nureddin Nebati önceki açıklamalarda mağdur edilmeyecek bir zam yapılacağı söylemişti. Uzmanların görüşlerine göre emekli zammı yüzde 15’den aşağı olmayacak yönünde hareket ediyor. Çoğu uzman emekli destek çıkılması adına asgari ücret gibi zam yapılması talebi de geliyor. Yaşanan durumlarla ilgili emekli tarafını üzmemek adına yeni bir girişim gelecek mi göreceğiz.

Enflasyon yüzdesine hareket edilerek maaş zammı yerine getirilecek. Hayat pahalılığı yüzünden oldukça parası eriyen emeklilerin parası korunması hükümetten iyi bir zam bekleniyor. Yüzde 15 zam gelmesiyle birlikte 3000 TL alan bir emekli maaşı 3.450 TL olarak maaşını alacak. İlerleyen zaman içerisinde ne tür gelişmeler olacak merakla beklenen hale geldi.