Emekliler İkramiye Alabilecek mi? Resmi Açıklama Sosyal Sigortalar Kurumundan Geldi!

Emekliler İkramiye Alabilecek mi? Resmi Açıklama Sosyal Sigortalar Kurumundan Geldi!

Emekliler İkramiye Alabilecek mi? Resmi Açıklama Sosyal Sigortalar Kurumundan Geldi!

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK), EJT yönetmeliği kapsamında emekliliğe hak kazanan memurlar için yeni bir genelge yayınladı! Buna göre, memurların emeklilik belgelerinin hizmet takip programı HİTAP üzerinden gönderilmesi gerektiği belirlendi.

Emeklilik belgelerinin elden veya posta ile gönderilmemesi gerektiği bir kez daha hatırlatıldı. Emeklilik ve aylık ödeme işlemlerine ilişkin tüm belgelere kurum tarafından duyurulan internet sitesinden ulaşılabilmektedir.

Geçen hafta emeklilik yaşına (EYT) takılanların düğümü çözüldü ve milyonlarca vatandaş doğum, askerlik ve emeklilik maaşı için SGK'ya akın etti. Emeklilik başvuru belgeleri için yapılan araştırmalar yoğunlaşırken, SGK'dan yeni bir mesaj geldi.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, 15 Kasım 2020 tarihinden itibaren memurların geri alım işlemlerine ilişkin belgelerin Hizmet Takip Programı (HİTAP) üzerinden yalnızca SGK'ya iletilmesi gerektiği belirlendi. Bu bağlamda, gereksiz işlem süreçlerinden kaçınmak için ilk emeklilik belgelerinin HİTAP olarak kağıt, posta veya iadeli taahhütlü posta (KEP) gibi diğer kanallarla gönderilmemesi gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

EMEKLİLİKTE MAAŞ VE İkramiyelerde BELGE UYARISI

“Diğer yandan, sigortalının emeklilik işlemleri sırasında kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak ve SGK'nın emeklilik ve aylık ödeme işlemlerinin Mevzuata uygun olarak tamamlanabilmesi için emeklilik belgelerine eklenecek bilgi ve belgelere ilişkin ek açıklamalar, ilgili yönetmelikler 29.12.2019 tarihinde yayınlanmıştır.” ifadesinin devamında şu ifadelere yer verildi.

"Memurların emeklilik işlemlerinin kısa sürede ve hatasız olarak tamamlanabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermesi ve bu konuda ilgili kurumlara bilgi vermesinin duyurulması önem arz etmektedir."