Euro 37,09 %0,31
Dolar 34,26 %-0,02
Sterlin 44,54 %0,56
Altın 3.010 %0,61

Emekli ve Memurları İlgilendiren Zam Haberinin Detayları Ortaya Çıktı!

Emekliler yüzde kaç zam alacak? Memurların merakla beklediği zam haberine ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor. Temmuz ayından itibaren enflasyon ve çeşitli ilave farklarla birlikte zam konusu gündeme gelecek. Asgari ücretli de zam bekleyenler kervanına katılmış bulunuyor.

Para Logo
Google News

Emekli ve memur vatandaşlar ne zaman zam yapılacağını merak ediyor. Özellikle de yılın ikinci yarısından itibaren zamlı şekilde maaş almaları beklenmekte. Emekli maaşı en az kaç TL olacak? Memurlara enflasyona göre bir zam mı yapılacak? 2022 yılının Haziran ve Temmuz aylarından itibaren geçerli olması beklenen zamma ilişkin merak edilenler yanıt buldu. Son zamanlarda zamla ilgili çok fazla soru soruluyordu.

Emekli Maaşı 2500 TL Olabilir

Çeşitli iddialar doğrultusunda emekli maaşının en az 2500 TL olması bekleniyor. Dolayısıyla emeklilerin alacağı maaşa ilişkin yeni bir güncelleme yapılacak. Asgari ücretli vatandaşların da mevzuatta bir değişiklik yapılması durumunda zam gelişmesi ile karşılaşacağı belirtildi. Emekliler maaş konusunda beklentilerini daima yüksek tutuyor. Yoksulluk sınırının iyice artmasıyla birlikte alım gücünün düştüğü tescillendi. Gelen zamlardan sonra memurlar da maaşlarına zam beklemekte.

Temmuz'da Açıklanacak!

Hem memurlar hem de emeklilerin beklediği zam haberi yakında açıklanacak. Temmuz ayı itibariyle kim ne kadar maaş alacak öğreneceğiz. Yüzdelik olarak yapılacak zam şimdiden tartışılmaya başlandı bile.

<