Emekli ve Memur Maaşları için Hesaplamalar Başladı! Memur Emeklisi Ne Kadar Maaş Alacak? Emekli Ne Kadar Maaş Alacak Hesaplandı!

Emekli ve Memur Maaşları için Hesaplamalar Başladı! Memur Emeklisi Ne Kadar Maaş Alacak? Emekli Ne Kadar Maaş Alacak Hesaplandı!

Emekli ve Memur Maaşları için Hesaplamalar Başladı! Memur Emeklisi Ne Kadar Maaş Alacak? Emekli Ne Kadar Maaş Alacak Hesaplandı!

Son dakika memurluk zamları... Asgari ücretin açıklanmasının ardından milyonlarca kişinin gözü emekli maaşına çevrildi ve memurluk zamları, EYT'nin getirdiği sıkıntıların ortadan kalkmasıyla! Resmi ve en düşük emekli maaşı artışı ne kadar olacak? Hemen hemen her ailenin bir emeklisi ve bir memuru vardır, bu nedenle araştırmalar hız kazanmıştır. Polis, öğretmen, hemşire maaşlarının yanı sıra en düşük emekli maaşı da açıklandı. İşte masadaki rakamlar...

Son dakika... Bağ-Kur, SSK ve memur emeklileri 2023 maaş zamlarını uzun zamandır merak ediyor! Aralık ayı enflasyon rakamları bugün açıklanacak. Uzmanlar, emekli maaşı ve memur zamları için hesaplamalarını sürdürürken, rakamlar da masaya oturdu. Asgari ücretin 8 bin 500 TL'ye çıkarılmasıyla birlikte memurlar için altı aylık enflasyon farkı netleşiyor. İşte son dakika haberinin detayları...

SON DAKİKA: MEMUR KİRALAMA VE ASGARİ EMEKLİLİK NE KADAR OLACAK?

Kamudaki en düşük emekli maaşı da hararetle tartışılıyor. Hesaplamalara göre yüzde 54,6'lık asgari ücret artışından sonra asgari emekli maaşının 5.400 TL olması kuvvetle muhtemel.

Enflasyon beklentisine göre sosyal yardım payı almayan SGK ve BAĞ-KUR emeklileri için yüzde 17,03 artış tahmin edilirken, memur ve memur emeklileri için yine ek gösterge farkı olmaksızın bu oran yüzde 18,18 olarak hesaplandı.

SON DAKİKA: EMEKLİLER SERVETLERİNİ BEKLİYOR! AYRICA MASA ÜZERİNDE YER ALMAKTADIR...

Emekliler, memurların ve emeklilerin yükselişe geçtiği kritik gün öncesinde sosyal yardımdan paylarına düşeni bekliyor. Emekliler için de yüzde 10 oranında sosyal yardım yapılması planlanıyor.

BİREYSEL MEMUR MAAŞI HESAPLANMIŞTIR! ÖĞRETMENLER VE POLİS...

Enflasyon beklentisine göre polis memurlarının maaşı altı aylık memur maaşları ile 13 bin 747 TL'den 16 bin 246 TL'ye çıkacak. Aynı şekilde bu hesaba göre öğretmen maaşları da 12.276 TL'den 14.507 TL'ye çıkacak.

Araştırma görevlilerinin maaşı 15.311 TL'den 18.094 TL'ye yükselirken, profesörlerin maaşı 24.984 TL'den 30.707 TL'ye çıkıyor.

Emeklilik hesaplarına bakıldığında polis emeklisinin maaşının yıl başında 7.731 TL'den 9.141 TL'ye çıkması bekleniyor. Aynı şekilde emekli bir öğretmen 2022 yılı sonunda 7.476 TL maaş almıştır. Bu rakamın 8.840 TL'ye çıkması çok muhtemeldir!

6 AYLIK ARTIŞLI MEMUR MAAŞI (Cari TL arttı)