Emekli Vatandaşlara Devlet El Uzattı! 2 Bin 625 TL Sosyal Yardım Parasından Kimler Yararlanabiliyor?

Emekli Vatandaşlara Devlet El Uzattı! 2 Bin 625 TL Sosyal Yardım Parasından Kimler Yararlanabiliyor?

Alınan bilgiler neticesinde 65 yaş üstü tüm vatandaşlar şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Bunun dışında özel şehir içi ulaşım kartı olan 65 yaş üstü vatandaşlar ise herhangi bir para dolumu yapmadan kartlarını kullanabilme hakkına sahip olacak. İşte haberin tüm detayları...

Devlet yardıma muhtaç olanlar dışında emekli vatandaşlara da birçok imkân sağlıyor. Evde bakıma muhtaç olan kişiler devletten her ay destek alıyor. Emekli vatandaşların geçim sıkıntısı son günlerde arttı. Devlet ise geçim sıkıntısı yaşayan emekli vatandaşlara nakit para ihtiyacı sağlıyor. 65 yaş üstü olanlar evde bakım desteği alıyor. Alınan bilgiler neticesinde aranan şartları sağlayan vatandaşlar 2 bin 625 TL yardım parasından yararlanabilecek. Bunun dışında tüm vatandaşların faydalanabileceği ödemelerden yetim ve dul aylığı alanlarda faydalanabiliyor.

Sosyal yardım başvurusu nereye yapılıyor?

Emekli vatandaşlara ve yardıma muhtaç olan kişilere devletin sağlamış olduğu bir imkân bulunuyor. Engelli maaşı, 65 yaş aylığı evde bakım maaşı, sağlık hizmetleri ve ücretsiz ulaşım gibi birçok destek emekli vatandaşlara veriliyor. Emekli vatandaşlara yapılmış olan ödemelerin başvuru koşulları açıklandı. Devlet yardım ödemesi almak isteyen vatandaşlar Sosyal Aile ve Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla başvuru yapabilecek. Gerekli şartları sağlayan kişiler ise 2 bin 625 TL'ye varan maddi yardım destekten yararlanacak.

Sosyal yardım parasından kimler yararlanabilecek?

Evde bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlara da devlet el uzattı. Bakıma muhtaç, engelli, yaşlı ve hasta kişilere Sosyal ve Aile Hizmetler Bakanlığı bütçesi üzerinden de yardım sağlanıyor. Bu rakamın bin 797 TL olduğu açıklandı. Ayrıca evde bakım aylığı enflasyon oranı doğrultusunda da zamlanacak. Evde bakım parası ödemesi alınırken kişi başına düşen gelirleri de bakılacak. Önemli kriter olan gelir kriterinde hane başında kişi başına düşen gelir önem arz ediyor. Yani bu gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. 65 yaş üstü vatandaşlar ise sosyal güvenceleri ya da geliri olmaması durumunda bu imkândan faydalanabiliyor. Ayrıca evli olan ve eşinin geliri bulunmayan vatandaşlarda bu yardımdan yararlanma hakkına sahip olacak.